Akde Metal’den 500 milyon TL’lik fabrika yatırımı

Kayseri OSB’de sac, boru ve profil ticareti yapan Akde Metal, 500 milyon TL’lik yeni yatırımla üretime başlamaya hazırlanıyor. Kayseri OSB’ye üretim için 25 bin metrekaresi açık, 18 bin metrekaresi kapalı fabrika kuran Akde Metal, yıllık 100 bin tondan fazla boru, profil ve dilinmiş sac üretmeyi hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Akde Metal’den 500 milyon TL’lik fabrika yatırımı

HİLAL SÖNMEZ / KAYSERİ

Kayseri OSB’de 2018 yılında boru, profil ve sac ticareti yapmak için, 5 bin 500 metrekarelik alanda kurulan Akde Metal, 2024 yılı başında start verdiği yeni yatırımını yıl sonuna kadar tamamlayarak üretime başlacak.

Yine Kayseri OSB’de 25 bin metrekaresi açık 18 bin metrekaresi kapalı fabrika kurduklarını paylaşan Akde Demir Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Âdem Koç, “İnşaatı tamamladık. Makine yatırımlarımızda yılsonuna kadar tamamlanmış ve üretime geçmiş olacak” dedi. Mevcut fabrikada yıllık 50 bin tondan fazla boru, profil ve sac ticareti yaptıklarını söyleyen Adem Koç, üretime başlayacakları fabrikada ise yıllık 100 bin tondan fazla boru, profil ve dilinmiş sac üreteceklerini söyledi. Şu anda 20 kişiyi istihdam ettiklerini ve yeni fabrikayla birlikte 30 kişiye daha iş imkânı sağlayacaklarını belirten Koç, “Yılsonunda yönetimi de yeni fabrikaya taşıyacağız. Ancak burası da faaliyetlerine devam edecek. Toplamda 50 kişilik bir istihdam söz konusu olacak.  Şu anda ihracatımız yok ancak üretimle birlikte hem ihracat hem de ithalat yapacağız. Bu yüzden profesyonel bir dış ticaret ekibi de oluşturacağız. Bugüne kadar firmamızda ve yatırımımızda hiçbir şekilde kredi kullanmadık. Tüm süreçleri tamamen öz sermayemizle sürdürdük. Bu yaklaşımın firmamızın sürdürülebilirliğine katkı sağladığına inanıyoruz. Ve yine bu anlayışla düzenli yatırımlar yaparak sürekli yenileneceğiz, teknolojiyi takip edeceğiz” dedi.

“Oluşacak talebe hazırlık gireceğiz”

Ekonomik şartların yeni yatırımları zayıflattığı bir dönemde gelecek ihtiyaçları iyi gözlemledikleri için yatırım yapma kararı aldıklarını söyleyen Âdem Koç, “Yatırım ortamının durgunluğunu biliyoruz ama geleceği de iyi gözlemlemek gerekiyor. Ekonomik şartlar değişecek ve piyasa muhakkak açılacak. Şartlar iyileştiğinde talep artacak. Bizde, oluşacak bu talebe şimdiden hazırlıklı girme kararı aldık. Bunun için sadece maddi anlamda yatırım yapmıyoruz. Aynı zamanda iş bağlantılarımızı geliştirmeye de odaklandık. Demir çelik sektörünü gelecekte bekleyen riskleri de görüyoruz. Özellikle Avrupa ülkelerine ihracat kısmında yasal yaptırımlara da hazırlıklı olmak gerekiyor. Bu kapsamda biz demir çeliği cevherden değil, geri dönüşümden elde ederek sürdürülebilirlik ekseninde de hareket edeceğiz. Ayrıca makine yatırımlarımızda da aynı düşünceyle hareket ederek çağın gereklerine uygun bir anlayışla firmamızı büyüteceğiz” diye konuştu.

 

Şehirler