Adana’ya 889 dönümlük Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi kuruluyor

Klasik mobilya iskeletinde Türkiye’nin en önemli üretim merkezi olan Adana’da sektörün daha sağlıklı koşullarda üretim yapması amacıyla Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi kuruluyor. Merkez Sarıçam ilçesinde 889 alanda kurulacak site, tahsis aşamasına geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Adana’ya 889 dönümlük Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi kuruluyor

ADANA / EKONOMİ

Kuruluş çalışmaları devam eden Sarıçam Mobilyacılar İhtisas Sanayi, Adana Sanayi Odası’nda (ADASO) düzenlenen bilgilendirme toplantısında tanıtıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, ilin sanayi ve ekonomik gelişimine büyük katkı sağlayacak projenin, sadece fiziksel bir yapı olmanın ötesinde, şehrin geleceği için bir vizyon taşıdığını vurguladı.

Sarıçam Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi’nin, 889 dönüm alanda kurulacağını belirten Kıvanç, “Toplamda 17.5 dönümü idari ve çarşı alanı, 10 dönümü çıraklık okulu ve 4 dönümü anaokulu olarak planlanmış. Bu entegre sanayi sitesi, hem üretim hem de eğitim faaliyetlerinin bir arada yürütüleceği bir merkez olacak. Site bin ile 5 bin metrekare arasında faaliyet gösterecek işletmelere ev sahipliği yapacak. Bu genişleme, üretimin ve istihdamın artması için büyük bir fırsat sunacak. Sitenin tam kapasiteyle faaliyete geçmesiyle birlikte binlerce kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor" dedi.

Avcı: Proje tahsis aşamasına geldi

Adana Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı ise sitenin tahsis aşamasına geldiğini açıkladı.

Mobilya sektörünün ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayabilmesi için bu tür yatırımların önemine dikkat çeken Avcı, Adana'da sektörde faaliyet gösteren 2 binin üzerinde işletme olduğunu hatırlattı. Avcı, projenin mevcut mobilyacılar sitesinin yerine daha modern, entegre ve altyapı hizmetleriyle donatılmış bir yatırım olacağını, sitenin faaliyete geçmesiyle birlikte, Adana'nın sanayi ve ekonomik yapısının daha da güçleneceğini dile getirdi.

Bıldırcın: Mevcut durum bize yetmiyor

Sitenin Kooperatif Başkanı Hasan Bıldırcın da yaptığı konuşmada, mobilya sektörünün Adana’da bir bölgede sıkıştığını ve üretim alanlarının genişletilmesi gerekliliğini anlattı.

Bıldırcın, "Adana'da mobilya sektöründe mevcut durum artık bizlere yetmiyor. Dar alanda sıkışığız. Hem üretim genişleten bir yer aradığımızda zorlanıyoruz hem de mevcut atölyelerin imajı da kötü. Yeni kurulacak olan Sarıçam Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi ile üretimlerimizi daha görünür bir şekilde yapacağız. Bu sektör burada gelişecek ve inşallah bu gelişimle beraber Adana’mızın kalkınmasına daha fazla katkı sağlayacağız" diye konuştu.

 

 

Şehirler