AB Büyükelçileri Burdur ve Isparta’yı ziyaret etti

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nokolaus Meyer Landrut ve AB ülkeleri Büyükelçileri Burdur ve Isparta’da Vali ve Belediye Başkanlarını ziyaret ederken, Isparta’da bahçelerde gül topladılar.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
AB Büyükelçileri Burdur ve Isparta’yı ziyaret etti

FİKRİ CİNOKUR - BURDUR / ISPARTA 

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut ve AB üyesi 18 ülke büyükelçisi üç gün süren ziyaretlerinde önce Burdur Valisi Türker Öksüz ile makamında görüştü. Vali Öksüz Burdur ekonomisi, tarihi eserleri ve doğal güzellikler hakkında bilgi verdi.

Vali Öksüz, AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz ve beraberindeki konuk heyet daha sonra Burdur’un Ağlasun ilçesinde kazı çalışmaları Belçika Leuven Katolik Üniversitesi görevlileri tarafından sürdürülen Sagalassos antik kentini ziyaret etti.

Kazı Başkanı Peter Talloen AB heyetine Antoninler Çeşmesi başta olmak üzere, Helenistik Çeşme, tiyatro ve kütüphanesi ile ünlü "Aşkların ve İmparatorların Gözde Şehri" olarak anılan Sagalassos Antik Kenti hakkında bilgi verdi.

Burdur Valisi Türker Öksüz, ‘’Güller ve lavantalar diyarı olarak da adlandırılan Burdur hakikaten hem antik şehirleriyle tarihi konaklarıyla tarım ve hayvancılığıyla doğal güzellikleri ile öne çıkan bir şehir. Sagalassos Antik Kenti yanında Kibyra ve Kremna gibi antik kentlere sahibiz’’ dedi.

Isparta’yı ziyaret

AB Türkiye Büyükelçisi Nikolaus Meyer Landrut ve beraberindeki heyet daha sonra Isparta Valisi Aydın Baruş’u ziyaret etti.

Landrut’un Valilik Şeref Defteri’ni imzalamasının ardından Vali Baruş büyükelçilere Isparta’nın tarihi ve doğal güzellikleri, ekonomisi ile tarım sektörüyle ilgili sunum yaptı. Vali Baruş, ‘’Isparta güller ve göller şehridir. Isparta ekonomisi tarım ve turizme dayılı bir kent. Tabii ki en büyük, en önemli güzelliğimiz dünyada Isparta’yı tanıtan çiçeğimiz gül’’ dedi.

AB Delegasyonu ve büyükelçiler daha sonra Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmeni’i ziyaret etti. AB delegasyonuna Isparta hakkında bilgi veren Başkan Başdeğirmen, şunları kaydetti:

‘’Isparta ülkemizin en güzel ve şirin illerinden biridir. Bizim en değerli ürünlerimizden birisi de Isparta’nın dışında üretilemeyen gülümüzdür. Gülümüz bizim bir markamız, kendimizi bu anlamda çok şanslı hissediyoruz. Şehir olarak ülkemizin geçiş noktasında olmamız bizim için büyük bir avantaj. Şehrimiz köklü bir tarihe sahiptir. Yalvaç Psidia Antiocheia antik kenti, Eğirdir Gölü, Davraz Kayak Merkezi, Zindan Mağarası, Yazılı Kanyon gibi değerlerimiz bulunuyor. Ülkeleriniz ile ülkemiz arasında bir köprü olarak önemli değerler kazandırdığınız içinde sizlere teşekkürümü bir Türk vatandaşı olarak iletmek isterim.’’

Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı ve Almanya Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut da, ‘’AB ülkeleri büyükelçileri ile birlikte Isparta’da bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu ilin güzelliklerini zenginliklerini keşfetmenin başlangıç aşamasındayız. Ülkeler arasında çok daha fazla işbirlikleri yapabildiğinizi keşfettim Gülün kozmetikten, dekorasyona birçok alanda kullanıldığını gördüm’’ diye konuştu.

Başkan Şükrü Başdeğirmen ile AB delegasyonu üyeleri karşılıklı ekonomik alanlarda yapılabilecek iş birlikleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette delegasyon Başkan Yardımcısı Jurgis Vilcinskas, Avusturya Büyükelçisi Gabriele Juen, Belçika Büyükelçisi Paul Huynen, Hırvatistan Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic, Finlandiya Büyükelçisi Pirkko Hämäläinen, Yunanistan Büyükelçisi Theodoros Bizakis, Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis, Letonya Büyükelçisi Peteris Vaivars, Litvanya Büyükelçisi Ricardas Degutis, Lüksemburg Büyükelçisi Georges Faber, Malta Büyükelçisi Theresa Cutajar,  Hollanda Büyükelçisi Joep Wijnands, Portekiz Büyükelçisi Virginia Pina, Romanya Büyükelçisi Stefan Alexandru Tinca, Slovenya Büyükelçisi Gorazd Rencelj ve İspanya Büyükelçisi Cristina Latorre Sancho eşlik etti.

 

 

Şehirler