Euro Bölgesi'ndeki yıllık enflasyon oranı ECB'nin hedefine yaklaştı
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon oranı mart ayında yüzde 2,2’ye gerileyerek Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) yüzde 2’lik hedefine yaklaştı. İşsizlik oranı ise rekor düşük seviye olan yüzde 6,1’e indi. Enflasyondaki yavaşlama ECB'nin faiz indirimi beklentilerini artırsa da ABD’nin gümrük vergisi artışlarına yönelik belirsizlikler politika yapıcıları temkinli olmaya itiyor.
Euro Bölgesi'ndeki işsizlik oranının yeni bir rekor düşük seviyeye gerilemesiyle birlikte Euro bölgesindeki yıllık enflasyon oranı geçen ay Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) hedefine yaklaştı.
Eurostat, tüketici fiyatlarının mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,2 arttığını ve şubat ayındaki yüzde 2,3'lük enflasyon oranının gerilediğini belirtti. Ekonomistler de enflasyonun yüzde 2,2'ye gerilemesini bekliyorlardı.
Şubat ayında yüzde 3,7 olan hizmet enflasyonu belirgin bir düşüşle yüzde 3,4'e gerileyerek fiyatların daha önce hızla artmaya devam ettiği bir alanda soğumaya işaret etti.
Fiyat artışlarının iki ay üst üste yavaşlamasıyla birlikte yatırımcılar büyük ölçüde ECB'nin, merkez bankasının politikasını belirleyen yönetim konseyinin bu ayki toplantısında faiz oranlarını art arda altıncı kez düşürmesini bekliyor.
Yine de yüzde 2'lik hedefe neredeyse ulaşılmış olmasına rağmen, ABD'nin gümrük vergisi artışlarının ölçeği ve odağı konusunda artan belirsizlik nedeniyle ECB faiz oranlarını sabit tutmayı tercih edebilir.
Eurostat'ın Euro Bölgesi işsizlik oranının ocak ayındaki yüzde 6,2'den şubat ayında yüzde 6,1'e gerileyerek rekor düşük seviyeye ulaştığını bildirmesiyle istihdam piyasasının sıkı olmaya devam ettiğine dair işaretler de var.
Bazı politika yapıcılar, kesinti yollarını duraklatmayı seçebileceklerinin sinyalini veriyor. ECB Başkanı Christine Lagarde bu hafta yaptığı açıklamada politika yapıcıların enflasyonu hedeflenen seviyeye getirme mücadelesinde zafer ilan etmediklerini vurguladı.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.