Nezih Demirkent İlkeleriyle 40 Yıl

Osman AROLAT
Osman AROLAT AROLAT'tan

Nezih Demirkent'in ilkeleri ışığında 40’ıncı yaşına giren DÜNYA, çalışanlarının sahipliğinde ekonomik hayatımıza katkılarını sürdürmeye devam ediyor.

Dünya gazetesi 1981 yılında Cağaloğlu’nda Narlıbahçe sokağındaki mütevazi binasında bir politika gazetesinden, ekonomi gazetesine dönüşmüştü. Hürriyet Gazetesi yönetiminden ayrılan Nezih Demirkent, tazminatı karşılığı gazetenin ortağı oldu. Kısa sürede ekonomi haberciliğiyle Anadolu iş dünyasının sesi olma özelliğini elde ederek, ilkeli ve sağlıklı bir şekilde yoluna devam etti. Dün de artık çalışanlarının ortaklığındaki bir yönetim altında DÜNYA, 40. yılını kutladı.

Bu dönemde başta Fasih İnal, Hasan Yılmaer ve Mahmut Sabah gibi birçok meslek ustasını sonsuzluğa uğurlayarak Nezih Demirkent’in ilkeleri ışığında yoluna devam etti. 1981’de bin 500 tirajla yola çıktığı mütevazi yolculuğunu, iş insanlarından oluşan geniş dost kitlesiyle birlikte, sağlam temeller üzerine oturtup, yoluna devam etti… DÜNYA gazetesinde Nezih Demirkent’in çağrısıyla, 1994 yılında çalışmaya başladım. Kısa süre içerisinde Anadolu'nun birçok kentinde, iş dünyasının önderleriyle tanışıp, onlarla birlikte yörelerinin ve ülkenin sorunlarını tartışma şansını yakaladım. Bu tartışmalarda, hem yörelerin, hem de ülkenin sorunlarını yansıtırken, sorunlara çözüm bulma çabası içerisinde de olduk.

DÜNYA'nın tek bir amacı var: Ülke ekonomisinin sorunlarını iyi saptayıp, çözümleriyle yol gösterici olmak ve insanımızın refahını artırmak. Yatırımda, üretimde, istihdamda, ihracatta, büyümede ekonominin her alanında sağlıklı yol gösterici olmak... Elimizde ustamız Demirkent’in oluşturduğu sağlam ilkeler var. Eksiksiz, her yönü araştırılmış habercilik ve haklı olanın hakkını ortaya koymaktan çekilmeyen yorumlar, ilk gün olduğu gibi bugün de geçerliliğini koruyor. Yarın da koruyacağından şüpheniz olmasın.

40 yıldan bu yana gazetemize katkı veren bütün dostlarımızı saygıyla selamlıyorum. Destek veren bütün iş insanlarına teşekkür ediyorum. Bugün yeni bir model olarak ortaya çıkan çalışanların sahipliğindeki DÜNYA’da genç kardeşlerime başarılar diliyorum…

Bugünün sözü:
Dünya üstünde gazete çalışanlarının mülkiyete ortak olduğu örnek sayısı 5'i geçmiyor.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
VEDA 03 Kasım 2023