Müzeler, yarışmalar, besteler…
Baksı Müzesi 20 yaşında, Rahmi M. Koç Müzesi yeniden ziyarete açıldı, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nden dijital sergi, Sabancı Vakfı Beşinci Kısa Film Yarışması’na başvurular ve dahası Yaşam Keyfi’nde…
Baksı Müzesi 20 yaşında
Eski adıyla Baksı, bugünkü adıyla Bayraktar köyündeki Baksı Müzesi, çağdaş sanat ve geleneksel el sanatlarına aynı çatı altında yan yana, iç içe yer veriyor. Sergi salonları, depo müze, atölyeler, konferans salonu, kütüphane ve konukevi ile 40 dönümlük bir araziye yayılan Baksı Müzesi, Bayburt doğumlu sanatçı ve akademisyen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın bireysel düşü olarak hayata geçti.
Baksı Müzesi, 20. yılını zengin bir programla kutlamaya hazırlanıyor. 2021 Temmuz’una dek devam edecek kutlama programı çerçevesinde yeni sergiler, atölyeler, burslar, film gösterimleri ve konser etkinliklerinin yanı sıra, kültür-sanat alanında proje üreten bireylere ve kurumlara açık bir ödüllendirme programı da hayata geçirilecek.
Prof. Hüsamettin Koçan, “20. yıl programını oluştururken, Baksı’nın Anadolu’nun kültürel mirasından ve yaratıcılığından ilham alan bir proje olduğunu hep göz önünde tuttuk” diyor.
Bu haber ve köşemizin diğer haberlerinin ayrıntıları için lütfen ekonomim.com/yasam-keyfi’ne geçiniz…
- Rahmi M. Koç Müzesi yeniden ziyarete açıldı
Türkiye’nin ilk ve tek sanayi müzesi Rahmi M. Koç Müzesi, üç buçuk ay aradan sonra ziyaretçilerine kavuştu. Kapalı olduğu dönemde çevrimiçi ortamda sunduğu müze turu ve sosyal medya hesaplarında paylaştığı güncel içeriklerle sınırları kaldıran müze, zengin koleksiyonunu sosyal mesafe ve hijyen tedbirlerine uyarak yeniden ziyaretçilerine sunuyor.
- İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nden dijital sergi
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün elyazmaları koleksiyonundan bir seçkiyi içeren “Hafıza-i Beşer” sergisi, Google Arts and Culture üzerinden çevrimiçi ziyarete açıldı. Dijital sergi düzeninde ziyaretçiler, galeri ortamında ancak vitrin ardında görebildikleri yazmaları en ince ayrıntısına kadar inceleme fırsatı bulurken, sergiye eşlik eden videoları da metinlerle diyalog halinde izleyebiliyor.
- Sabancı Vakfı Beşinci Kısa Film Yarışması’na başvurular başladı
Sabancı Vakfı Beşinci Kısa Film Yarışması’nın bu yılki teması “Değişen İklimler, Değişen Hayatlar.” Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan “Sanatın dönüştürücü gücü ve yönetmenlerin yaratıcı bakış açısı ile toplumda iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz” diyor.
- 39. İstanbul Film Festivali’nin yarışmaları 17-28 Temmuz’da
İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen İstanbul Film Festivali, COVID-19 salgını nedeniyle ertelenen Ulusal Yarışma ve Ulusal Kısa Film Yarışması’nı 17-28 Temmuz tarihlerinde gerçekleştiriyor. Film Festivali’nin yeni tarihleri ise 9-20 Ekim olarak belirlendi.
Mutfağa Dönüş’te yeni normale doğru…
Metro Türkiye ve Sürdürülebilirlik Akademisi işbirliğiyle düzenlenen “Mutfağa Dönüşte HoReCa’nın Yeni Normali” e-zirvesinde, COVID-19 pandemisinden etkilenen ve 1 Haziran itibariyle kapılarını tekrar açan işletmeler açısından önemli konular kapsamlı şekilde ele alındı. Sektöre destek vermek ve yol haritası çizmek amacıyla gerçekleştirilen e-zirvede, Metro İtalya CEO’su Tanya Kopps, Lozan Otelcilik Okulu Girişimcilik ve İnovasyon Departmanı Kıdemli Eğitmeni Ian Millar’ın yanı sıra yanı sıra sektörün önde gelen isimleri görüş ve öngörülerini katılımcılarla paylaştı.
Ömer Özgeç, Can Yücel şiirleri besteledi
Ömer Özgeç’in Can Yücel'in şiirlerinden bestelediği sekiz şarkıdan oluşan “İkebana” albümü çıktı. Albüme Spotify ve Youtube'den ulaşmak mümkün…
- Yeşilay’ın web sitesine ödül yağdı
Yeşilay’ın 100’üncü yaşı vesilesiyle 1 Mart’ta devreye alınan yeni internet sitesi, 18. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde “Sosyal Sorumluluk” kategorisinde birincilik ödülünün yanı sıra halkın oylarıyla belirlenen “Halkın Favorisi” ödülüne layık görülürken, 2020 Interactive Media Awards’da da “Savunuculuk” alanında “Sınıfının En İyisi” oldu.