Cumhuriyet Bayramımızda reklamlar da Atatürk sevgisiyle dolu

Fatoş KARAHASAN
Fatoş KARAHASAN Markalar & İçgörüler

Bugün Cumhuriyet Bayramı, hepimize kutlu olsun.

Ülkemizin önde gelen kuruluşları da bayram coşkusunu, Atatürk’e saygıyı, ülkemizin geleceğine güvenlerini duygusal reklamlarla kutluyorlar.

Pandemiden ve ekonomik zorluklardan yorulduğumuz bu zor günlerde, bu eserleri izleyelim ve paylaşalım. Birlikte direncimiz, umudumuz ve güzel günlere olan inancımız artsın.

1 “Sabancı Holding – 97 yıldır hala ilk günkü heyecanla #BizBuCumhuriyeteAşığız”
https://youtu.be/IutnUzn9BgI

2. Petrol Ofisi – “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun”
https://youtu.be/OlJqITwamNM

3. Turkcell “Cumhuriyet’i öyle sevdik ki, değerlerini kimimiz adımızda, ama hepimiz kalbimizde taşıyoruz”

https://youtu.be/lJzu-r59_KE

4. Garanti BBVA “Adımların adımlarımız, Cumhuriyet kanatlarımız”
https://youtu.be/xql_j5i3lwQ

5. Dyo “Tüm Renkleriyle Cumhuriyet”

https://youtu.be/OJl7woKovxs

6. MediaMarkt Türkiye “Cumhuriyetine Sahip Çık”

https://youtu.be/QltX2YR0wTQ

7. Total “Ölümsüz Cumhuriyet Çınarı 97 Yaşında”

https://youtu.be/8yQwkEaI4T4

Şimdi hep birlikte #İklimBiziz ve #Değişeceğiz deme zamanı

AB ve UNDP Türkiye Ofislerinin birlikte kutladığı İklim Diplomasisi Haftası’nda, bu yıl iklim değişikliği karşısında oluşan sorunlarla nasıl başa çıkacağımız sorusuna yanıt aranıyor. 2-13 Kasım 2020 tarihlerinde düzenlenecek olan İklim Diplomasisi Haftası boyunca iş dünyası, akademik, basın, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri iklim değişikliği konusuna odaklanacaklar

Geçen hafta, bu konuyla ilgili çevrimiçi bir basın toplantısı düzenlendi. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Claudio Tomasi, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de katıldığı toplantıda işbirlikleri konuşuldu.

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Claudio Tomas iddialı bir iklim eylemine ihtiyacımız olduğunu vurgulayarak şunları dedi: “Küresel sıcaklık artışını 1,5 derecenin altında tutmayı başaramazsak, büyük olasılıkla, yıkıcı felaketler ve geri dönüşü olmayan değişimler yaşayacağımız bir eşikten geçeceğiz. Bizim mesajımız bir umut ve eylem çağrısıdır.”

İklim Diplomasisi Haftası #İklimBiziz ve yaşanabilir, sürdürülebilir, iklim nötr gelecek için #Değişeceğiz sloganlarıyla yola çıkıyor... AB Türkiye Delegasyonu ve UNDP Türkiye, herkesi iklim eylemi kampanyasına katılmaya davet ediyorlar.

Etkinlikleri izlemek için AB Türkiye Delegasyonu ve UNDP Türkiye web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

İnovasyon için yol haritası: Fikir Meltemleri

1973 yılında ülkemizin ilk özel ArGe’sini kuran Netaş, inovasyon eko-sistemimize destek olmak için 1.5 yıl önce, beyin fırtınası toplantılarına başladı. Netaş CEO’su C. Müjdat Altay’ın anlattığına göre, gazetemizin Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ’ın “Fırtına yerine, daha yapıcı bir sözcük olan Meltem’i seçelim önerisi üzerine toplantılara Fikir Meltemi adını vermişler. Toplantılar bugüne kadar 55 fikir önderine ev sahipliği yapmış.

26 Ekim 2020 tarihinde, bu görüşmelerin devamı olarak düzenlenen panelde bir rekora daha imza atıldı. Youtube üzerinden canlı yayınlanan Fikir Meltemi Paneli’ni 5 bin kişi izledi. 2,5 saatte 33 konuşmacı görüşlerini paylaştı.

Fikir Meltemi buluşmalarında farklı disiplinlerden gelen katılımcılarla yapılan yaklaşık 300 saatlik toplantılar kalıcı bir belgeye dönüşmüş durumda. Kitapçık Türkiye’nin sürdürülebilir büyüme yolculuğuna ışık tutacak öngörüler içeriyor

Devamlı ve kararlı olmak şart

Fikir Meltemi Paneli öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Müjdat Altay, Türkiye’deki en önemli eksikliğin “devamlılık” ve “kararlılık” aşamasında yaşandığına dikkat çelerek; “Siz bahçedeki fidan biraz büyüsün ama sonra ben bu fidana su vermeyeceğim dediğinizde iki yılda o ağaç kuruyor. Tekrar ağaç dik, tekrar kurut gibi iki ileri bir geri işlemlere teknoloji dayanamıyor” yorumunu yaptı.

Tiyatroya canlılık getiren, umut veren iş birliği: Ortak Yapım

Pandemi kültür ve sanat dünyasını derinden etkiliyor. Tiyatro ve sinema salonları ayakta kalmak için büyük bir mücadele içindeler. Bu zor dönemde çok değerli bir iş birliğine tanık olduk. Beş dev kuruluş, BKM, DasDas, ENKA Sanat, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve Zorlu PSM, bir araya geldi ve tiyatromuza can suyu olacak bir projeye imza attılar. Ortak Yapım adı verilen işbirliği yeni tiyatro oyunlarının yaratılmasını teşvik eden bir ortak zemin hazırladı. Ortak Yapım yarışmasının seçim süreci geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Sonuçlar 27 Ekim Salı günü Zorlu PSM Sky Lounge’da gerçekleşen bir basın toplantısında açıklandı.

Paylaşılan bilgiye göre, projeye bir ay gibi kısa bir sürede 786 proje başvurdu. Ön Değerlendirme Kurulu ile Tiyatro Sanatçısı Demet Akbağ, Zorlu PSM Programlama Yöneticisi Duygu Bayram, Tiyatro Sanatçısı Mert Fırat, Dramaturg Beliz Güçbilmez, Tiyatro Eleştirmeni, Akademisyen, Yazar Dikmen Gürün, ENKA Sanat Direktörü Gül Mimaroğlu, Tiyatro Sanatçısı Tilbe Saran ve İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Leman Yılmaz’dan oluşan Seçici Kurul, açık çağrıya gelen başvurular arasından, Ortak Yapım projesi kapsamında desteklenecek oyunlara oy çokluğuyla karar verdi. Önümüzdeki günlerde, her kurum ikişer oyunun yapımcılığını üstlenecek. Ayrıca, oyun yazarlarına da 7 bin 500 TL tutarında destek verilecek.

2021’de 10 prömiyer

BKM Ahmet Sami Özbudak’ın “Şimdi Gerçek Bir Şey” ve Zeynep Kaçar’ın “Şirket” isimli oyunlarının; DasDas Ebru Nihan Celkan’ın “Bir İhtimal Daha Var” ve Ceyda Aşar’ın “Oysa, Maviydi Gök Bu Sabah” isimli oyunlarının; ENKA Sanat Firuze Engin’in “Kusursuz Çiftin Harikulade Serüvenleri” ve Gökhan Erarslan’ın “Nuh’un Gemisini Aramak” isimli oyunlarının; İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Ceren Ercan’ın “Beni Sakın Yumruklardan” ve Şamil Yılmaz’ın “Haset” isimli oyunlarının ve Zorlu PSM Yeşim Özsoy’un “Kum Zambakları ve Mümkün Dünyalar” ve Ülkü Oktay’ın “Fikri’nin Vişne Bahçesi” oyunlarının yapımcılığını üstlenecek.

Oyunları sahneleyecek yönetmen ve oyuncu/topluluklar, yapımcılığı üstlenen kurum tarafından seçilecek. Oyunun prömiyeri de 2021 yılı içinde yapımcılığı üstlenen kurum tarafından belirlenen bir sahnede yapılacak.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar