Çevreci faaliyetler, kontrollü sosyal hayat
- Her gün “Dünya Çevre Günü”
Birleşmiş Milletler Örgütü 1972 yılında İsveç’in başkenti Stockholm’de 133 ülkenin katılımı ile düzenlediği zirvede, 5 Haziran’ın Dünya Çevre Günü olmasına oy birliği ile karar vermişti. Bu tarihten itibaren Birleşmiş Milletler’e üye ülkelerde 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak çeşitlik etkinliklerle kutlanıyor.
Bu etkinlikleri gerçekleştirenlerden birisi de Faber-Castell. Globalde olduğu gibi Türkiye’de de FSC belgesi taşıyan, endüstriyel amaçla yetiştirilen ormanlardan elde edilen lata ile üretim yapan şirket, bu sayede sürdürülebilir kaynaklara yönelmeyi hedefliyor. Adel Kalemcilik fabrikasında her yıl 2 bine yakın Faber-Castell ürünü üretilerek tüketiciyle buluşuyor. Adel Kalemcilik de, daha iyi bir gelecek için yeni proje ve çalışmaları hayata geçiriyor. Son olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılına özel gerçekleştirdiği İyilik Ağacı projesi kapsamında, çocukların geleceğine sürdürülebilir bir iz bırakma hedefiyle 30 bin ağaç tohum topu bağışlayan Adel, geleceğe ve doğaya yatırım yaparak ormanların gelecek nesillere aktarılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.
Dünya nüfusunun büyümesine paralel olarak artan gıda talebi sebebiyle gıda atığı ve israf konularındaki çalışmalar pandemi dönemi ile birlikte tekrar gündeme geldi. Metro Türkiye 2025 yılına kadar gıda kaybını yüzde 50 oranında azaltmayı hedeflerken, yeme-içme sektöründeki işletmelere gıda atığı konusunda öneriler sunuyor.
Nestlé, gezegenimizi korumak ve gelecek nesiller için daha temiz bir çevre bırakmak amacı ile sosyal teknoloji girişimi Fazla Gıda ile bütüncül atık yönetimi kapsamında işbirliği yaptı. Artan Gıda Geleceğimizdir sloganıyla yürütülen güç birliği sayesinde bugüne kadar bin 554 ton gıda israfı ve 735 ton karbon salımı engellendi, 900 bini aşkın artan ürün israf olmadan ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
21’inci yüzyılda insanlığın en fazla odaklanması gereken küresel sorunların başında iklim değişikliği geliyor. Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği’nin (GYİAD), iklim değişikliğini odağına alacak faaliyetler gerçekleştirmek üzere kurduğu “İklim Değişikliği, Çevre ve Sürdürebilirlik Çalışma Grubu” ilk etkinliğini gerçekleştirdi.
Her günün “Dünya Çevre Günü” olduğu bir dünyada yaşamak umuduyla…
Bu haber ve köşemizin diğer haberlerinin ayrıntıları için lütfen ekonomim.com/yasam-keyfi’ne geçiniz…
- Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü yeniden ziyarete açılıyor
Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, kontrollü sosyal hayata geçişle birlikte ziyarete açılmak üzere geri sayıma başladı. Covid-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla Mart ayı ortasında geçici olarak kapılarını kapatan Müze ve Enstitü, bu süreçte dijital sergilerini ve yayınlarını açık erişime sunmaya devam ederken; film, konuşma ve öğrenme etkinliklerini ise çevrimiçi olarak sürdürdü. Haziran ortasından itibaren faaliyetlerini kademeli şekilde fiziksel ortama taşıyacak olan Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, dijital etkinliklerine de ara vermeden devam edecek.
- Zorlu PSM’den yeni çevrimçi konser serisi
#PSMyleKal dijital konserlerine devam eden Zorlu PSM, yeni bir serinin daha haberini verdi: TLVSOUND. TLVSOUND konser serisi, 14 Haziran’a kadar Zorlu PSM’nin Instagram ve Facebook sayfasında gerçekleştiriliyor. Anna RF, Boom Pam, Noga Erez ve Yemen Blues gibi isimleri buluşturan TLVSOUND kapsamında, önümüzdeki günlerde rock müzikten pop’a, elektronik’den etnik müziğe 2 farklı etkinlik daha yapılacak.
- İstanbul Modern Sinema’da “Kapı Açık” film programı çevrimiçi yayında
İstanbul Modern Sinema, çevrimiçi gösterimlerini sürdürüyor. Japonya’dan İtalya’ya farklı coğrafyalarda geçen dört filmlik seçki, ay sonuna kadar müzenin web sitesi üzerinden yayınlanıyor.
- İBB Şehir Tiyatroları Salondan Yayın’da bu hafta
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, kültür-sanat etkinliklerini sanatseverlere online olarak ulaştırmaya devam ediyor. Sanatseverleri, alanının önde gelen eğitmenleri tarafından gerçekleştirilen atölye programları, söyleşiler, oyunların tekrar gösterimleri gibi pek çok etkinlik bekliyor.
- Tekfen Vakfı’nın müzik bursu için başvurular başlıyor
Tekfen Vakfı, klasik müziğe olan desteğini sürdürerek, geçtiğimiz sene başlattığı Müzik Bursu programını bu yıl da sürdürüyor. Öte yandan, Tekfen Holding’in kurumsal yayını Tbulten Online’in COVID-19 özel sayısı her hafta güncellenen içeriğiyle okuyucularla buluşmaya devam ediyor.
- “Bir Zamanlar Toroslar’da: Sagalassos” sergisi uzatıldı
Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın hazırladığı ve şu ana kadar 80 bin kişinin ziyaret ettiği sergi bir süredir pandemi nedeniyle kapalıydı. 8 Haziran 2020’de kapılarını tekrar açacak olan serginin üç boyutlu sanal turu ise Mart ayından bu yana 40 bin kişi tarafından gezildi.
- Metro Türkiye’den “Mutfağa Dönüşte” HoReCa'ya Özel Yol Haritası
Metro Türkiye, Horeca’nın (otel, restoran, kafe) iş ortağı olma vizyonuyla sürdürdüğü çalışmalarına başlayan mutfağa dönüş sürecinde de devam ediyor. Normalleşme dönemini en kolay ve verimli şekilde atlatmaları için Horeca’ya özel dijitalleşme, hijyen, sevkiyat, ön kontrol ve hukuk gibi kritik konularda rehberlik edecek içerikleri işletmelerin kullanımına sunan Metro Türkiye, ayrıca gastronomi keşif platformu Gastronometro aracılığıyla da yeni normal dönemde işletmelere ışık tutmayı hedefliyor.