Atari’nin eski CEO’sundan Türk şirketine 24 milyon liralık yatırım

KERİM ÜLKER
KERİM ÜLKER Perde Arkası

Geçtiğimiz hafta Türkiye’nin önde gelen teslimat uygulaması Getir, Silikon Vadisi’nin önemli yatırımcısı Michael Moritz liderliğindeki bir grup yatırımcıdan 38 milyon dolarlık yatırım almıştı. Sadece Moritz’in kişisel yatırım fonu Crankstart aracılığıyla yapılan yatırım 25 milyon dolar olmuş, ardından da Brezilya ve Türkiye'den bazı yatırımcılar 13 milyon dolarlık ek fon sağlamıştı.

Getir'in potansiyeline inanan ve yatırım turunda liderliği üstlenen Sir Michael Moritz, iş modelini ‘Taze bir tarifle, beklenmedik malzemelerle hazırlanmış bir Türk lokumu' na benzettiği Getir’in ardından bu kez de Türkiye’nin önemli oyun yayınlama platformlarından biri olan Coda’ya uluslararası yatırımcılardan fon sağlandı. İstanbul ve Ankara’da ofisleri bulunan Coda’ya yatırım ise İngiltere’den geldi. Oyun dünyasının önemli markalarını portföyünde bulunduran London Venture Partners, mobil yayıncılık platformu Coda’ya 24 milyon lira yani 4 milyon dolarlık tohum finansmanı sağladı. London Venture Partners’ın Genel Ortağı David Lau-Kee, yeni yatırım sonrası Coda'nın yönetim kuruluna katılacak. Coda'nın kurucusu ve CEO'su Sekip Can Gökalp, şirketin dünyanın dört bir yanındaki oyun üreticilerine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Coda’nın oyun platformunda ise 30 milyondan fazla yükleme bulunan Halat Kurtarma, Renkli Combo ve Pipeline 3D bulunuyor. LVP'den David Lau-Kee “Coda gibi platformlar bu geliştiricilerin fikirlerini hayata geçirmelerine ve oyuncularla bağlantı kurmasına yardımcı olacak” dedi.

18 MİLYAR DOLARLIK ŞİRKETLERİ ÇIKARDI

2010 yılında kurulan ve London Venture Partners, Supercell, Unity, NaturalMotion, Playfish, Peak, Applifier, Boomlagoon ve Radiant Entertainment dahil olmak üzere yaklaşık 18 milyar dolarlık değer yaratan oyun şirketlerinde tohum yatırımcıları olarak biliniyor. Portföyünde 18 oyun markası bulunan şirket, 12 markadaki yatırımlarını da sona erdirdi.

Şirketin kurucu ve ortakları arasında oyun dünyasının önde gelen isimleri var. Bu isimler arasında ise şirketin CEO’su ve Kurucu Ortağı olan David Gardner öne çıkıyor. Electronics Arts (EA) olmak üzere birçok oyun ve sanal eğlence şirketlerinde çalışan Gardner, dünyaca ünlü Atari firmasının da eski CEO’su. 2010 yılında Atari’den ayrılan Gardner, ardından London Venture Partners’ı kurdu.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar