TKYD'de yeni başkan Gökçen Yaman Akgün oldu
Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği'nin (TKYD) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine iki yıl süre ile Ziraat Portföy Yönetimi AŞ Genel Müdürü Gökçen Yaman Akgün seçildi.
Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, TKYD 25. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yapılan seçimlerde iki yıllık süre ile Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri yeniden belirlendi.
TKYD Genel Kurulu'nda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Akgün, Başkan Yardımcılığı görevine Inveo Portföy Yönetimi AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Halim Çun ve Genel Sekreterlik görevine HSBC Portföy Yönetimi AŞ Genel Müdürü Nilgün Şimşek Ata seçildi.
Açıklamada genel kuruldaki konuşmasına yer verilen Akgün, geçmiş dönemlerde görev alan ve portföy yönetimi sektörünün bugünlere ulaşmasında emeği geçen tüm başkan, yönetim kurulu üyeleri ve üyelere teşekkürlerini ifade etti.
Akgün, son yıllarda tasarruf sahiplerinin uzun vadeli bakış açısı ile yatırım fonlarına olan ilgilerinin arttığını belirterek, "Alternatif yatırımlar kapsamında ön plana çıkan Girişim Sermayesi Yatırım Fonları ve Gayrimenkul Yatırım Fonlarının reel ekonominin finansmanı ve ülkenin büyümesine kaynak aktarmada ağırlıklarını büyütmeye devam ettiriyoruz. Sektörde hem ürün çeşitliliğinin artması hem de yatırımcılar tarafından Türkiye Elektronik Fon Dağıtım Platformu'nun etkin şekilde kullanılması sonucunda, sektörün ciddi şekilde büyüme trendine girdiğini ve büyümenin devam edeceğini öngörüyoruz." açıklamasında bulundu.
"Sektör, 7,6 trilyon liraya erişerek GSYH'nin yüzde 18'ine yaklaştı"
Akgün, 2015'te sektörün 98 milyar lira büyüklüğe sahip olduğuna dikkati çekerek, 2024 sonunda 6,9 trilyon liraya ulaşarak Gayri Safi Yurt İçi Hasıla'nın (GSYH) yüzde 16'sına ve 2025'in şubat ayı sonunda da 7,6 trilyon liraya erişerek ile GSYH'nın yüzde 18'ine yaklaştığı bilgisini paylaştı.
TKYD’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Akgün, "TKYD, önümüzdeki dönemde özellikle sermaye piyasalarının geliştirilmesi, yatırımcının korunması ve uzun vadeli tasarrufların artırılması konularına ağırlık verecek. Sektörümüzde yer alan bütün kurumların TKYD çatısı altına alınması çalışmalarına devam edeceğiz. Böylece sektör daha da güçlü şekilde temsil edilecek." değerlendirmesinde bulundu.
Global piyasalarda olduğu gibi, yatırım yönetiminde de sürdürülebilirliğin ve çevresel, sosyal ve yönetişimin öneminin Türkiye'de de arttığını kaydeden Akgün, bu temada kurulan fonların büyüklüğünün 2025 Şubat itibarıyla 12,1 milyar liraya ulaştığını vurguladı.
Akgün, "Sektör olarak sürdürülebilirlik ve çevreci fonlar temasını en iyi şekilde desteklemeye devam edeceğiz, böylece yeşil dönüşüme katkımız katlanarak artacak." ifadesini kullandı.
TKYD yönetimi belirlendi
TKYD'nin yönetim kurulundaki diğer isimler ise Re-Pie Portföy Yönetimi AŞ'den Alim Telci, İş Portföy Yönetimi AŞ'den Burak Sezercan, QNB Portföy Yönetimi AŞ'den Egemen Erden, Rota Portföy Yönetimi AŞ'den Emrah Yücel, Ak Portföy Yönetimi AŞ'den Emrah Ayrancı, Deniz Portföy Yönetimi AŞ'den Murat Özkan, Yapı Kredi Portföy Yönetimi AŞ'den Müge Peker ve TEB Portföy Yönetimi AŞ'den Yağız Oral'dan oluştu.
Denetim Kurulu'nda ise Yapı Kredi Bankası AŞ'den Bengi Subaşı Gerçek, TEB Portföy Yönetimi AŞ'den Cenk Dürüst ve Yapı Kredi Portföy Yönetimi AŞ'den Güçlü Çolak görev yapacak.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.