Sakarya’da bir kişi maymun çiçeği şüphesiyle karantinaya alındığı iddia edildi: DMM açıklama yaptı

Sakarya'da Afrika uyruklu bir kişinin Maymun Çiçeği virüsü şüphesi ile karantinaya alındığı iddia edildi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nde yapılan açıklamada, iddiaların doğru olmadığı, söz konusu Afrikalı kişinin kelebek hastalığı bulunduğu aktarıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Sakarya’da bir kişi maymun çiçeği şüphesiyle karantinaya alındığı iddia edildi: DMM açıklama yaptı

Sakarya'da Afrika uyruklu bir kişinin Maymun Çiçeği virüsü şüphesi ile karantinaya alındığı belirtildi. 

Sakarya'da yayın yapan Medyabar'ın haberine göre saat 10:00 sıralarında 34 yaşındaki Senegalli bir kişi cilt rahatsızlığıyla Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi acil servisine geldi.

Hastayı inceleyen acil doktoru, kadının vücudunda lekeler görünce hastayı özel bir odaya götürterek karantinaya aldı.

Hastanın yanına kimse yaklaştırılmıyor

Yerel basında çıkan haberlere göre ilk tespitlerde yabancı uyruklu kişinin vücudunda cilt hastalıklarına bağlı rahatsızlık olduğu belirlendi.

Hastaya henüz Maymun Çiçeği hastalığı tanısı konulmazken inceleme devam ediyor.

Karantina uygulanan hastanın yanında kimse yaklaştırılmadı.

DMM: İddialar doğru değil

Öte yandan, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi söz konusu Senegalli hastanın maymun çiçeği nedeniyle karantina altına alınmadığını açıkladı. DMM'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Sakarya’da Afrika uyruklu bir kişi ‘maymun çiçeği virüsü’ şüphesi ile karantinaya alındı” iddiası doğru değildir. Bahse konu olan Senegal uyruklu hastanın iki yıldır, halk arasında kelebek hastalığı olarak da bilinen Sistemik Lupus Eritematozus (SLE) hastası olduğu ve tedavi gördüğü tespit edilmiştir. Hasta, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanları tarafından değerlendirilmiş olup M çiçeği (mpox) olarak bilinen hastalığa sahip olmadığı anlaşılmıştır. Kamuoyunda endişe yaratmak için servis edilen bu tarz paylaşımlara itibar etmeyiniz."

 

Gündem