Narin'in yengesi Hediye Güran tutuklandı

Gözaltı süresi uzatılan Narin'in yengesi Hediye Güran, "kasten öldürmeye iştirak" suçlamasıyla tutuklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Narin'in yengesi Hediye Güran tutuklandı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra vahşice katledilen ve cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan tutuklu Fuat Güran’ın eşi Hediye Güran ile kuzenler İ.K. ve Ş.K., jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. Son olarak iki kuzenin de serbest bırakılırken, yenge Güran sevk edildiği mahkemede "kasten öldürmeye iştirak" suçlamasıyla tutuklandı.

Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan, 19 gün sonra dere yatağında, çuval içerisinde ve üzeri taş ve çalılıklarla kapatılmış cesedi bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma devam ediyor.

13 Eylül’de gözaltına alınan ve gözaltı süresi uzatıldıktan sonra dün adliyeye sevk edilen Hediye Güran, köydeki elektrik kesintisi ve yangınlardan sorgulanan amca Fuat Güran’ın eşi… “Delilleri yok etmek ve suçluyu kayırmak” suçlamasıyla tutuklanan Fuat Güran jandarma tutanaklarına göre Narin’i arayan ekipleri gizlice dinlemeye de çalışmıştı. Ayrıca Salim Güran’ın o gün kullandığı ve içinde Narin’in DNA profili bulunan araç da Fuat Güran’a ait.

İki kez eve gitti

Soruşturma birimlerinin tespitine göre, Hediye Güran o gün iki kez Narin’in evine gitti. Gittiği saatlerden biri de Narin’in öldürüldüğü değerlendirilen zaman aralığına denk geliyor. Abi Enes Güran da ifadesinde evde uyurken 16.00 sıralarında uyandığını ve o sırada annesiyle yengesi Hediye Güran’ı evde otururken gördüğünü ifadesinde anlatmıştı. 

 Narin'in yengesi Hediye Güran ile kuzenleri İsa ve Şeyma Kaya adliyeye sevk edildi. İsa ve Şeyma Kaya savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen Narin'in kuzenleri İsa ve Şeyma Kaya savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Narin'in yengesi Hediye Güran ise "kasten öldürmeye iştirak" suçlamasıyla tutuklandı.

Gündem