Narin soruşturmasında gözaltı sayısı 24'e çıktı

Diyarbakır'da 19 gündür aranan ve cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin olarak yürütülen soruşturmada gözaltı sayısı 24'e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında Narin'in annesi, babası, iki ağabeyi, üç amcası ve tutuklanan amcası S.G'nin eşinin de bulunduğu öğrenildi. Bölgedeki gazetecilerin aktardığına göre ilk bulgular Narin Güran'ın boğularak öldürüldüğünü gösterirken, gözler aileye çevrilmiş durumda.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Narin soruşturmasında gözaltı sayısı 24'e çıktı

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesine bağlı Tavşantepe Köyünde 21 Ağustos günü arkadaşlarıyla kuran kursundan çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedenine bu sabah ulaşıldı. Narin Güran'ın çuval içerisinde dere yatağında cesedinin bulunmasının ardından soruşturma derinleştirildi.

 

Gözaltı sayısı 24'e yükseldi

Soruşturma kapsamında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayın açıklığa kavuşması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bir Cumhuriyet başsavcıvekili ile 3 Cumhuriyet savcısı daha görevlendirildiğini duyurdu. 

Bakan Tunç "Soruşturmanın bu aşamasında gözaltına alınan kişilerin ifade işlemleri devam etmektedir. Her ayrıntı tek tek titizlikle incelenmekte olup, elde edilen deliller doğrultusunda 1 kişi daha gözaltına alınmış, soruşturmada gözaltındaki kişi sayısı 24’e yükselmiştir. Bu acı olayın aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için tüm ayrıntıların üzerine kararlılıkla gidilmektedir. Narin evladımızın ölümüne sebep olan ya da olanlar, adalet önünde hesap vermekten kaçamayacaktır."

Anne, baba, ağabeyler ve amcalar gözaltına

Gözaltına alınanlar arasında Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, üç amcası ve tutuklanan amcası S.G'nin eşinin de bulunduğu öğrenildi. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

Serbest bırakılan E.G. de gözaltında

İki ağabeyden birinin daha önce gözaltına alınan ve kolundaki ısırık izi İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılan işlemlerde Narin Güran'a ait olmadığı belirlenerek serbest bırakılan E.G. (18) olduğu öğrenildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, acı haberi bugün sabah saatlerinde duyurdu. Narin'in cesedi çuval içerisinde üzerine büyük taşlarla gizlenmiş şekilde bulundu.

Dere yatağı daha önce aranmıştı

19 gündür arama çalışmaları sürerken Narin'in kaybolduğu köye yakın dere yatakları da son üç gündür tarandı. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi’nde çalışma yaptı. Dünkü çalışmalarda herhangi bir ize rastlanmadığı belirtildi ancak sabah saatlerinde gelen ihbar sonrası harekete geçen ekipler dere yatağında yeniden yaptıkları taramada Narin'i buldu.

"İlk bulgular Narin Güran’ın boğularak öldürüldüğü yönünde"

SÖZCÜ muhabiri Özgür Cebe, "Otopsi ve ölü muayene raporunda küçük kızın kesin ölüm nedeni belirlenecek. İlk bulgular Narin Güran’ın boğularak öldürüldüğü yönünde." bilgisini paylaştı.

Güran'ın cesedinin dere yatağına yeni mi getirilip getirilmediği henüz belli değilken soruşturma kapsamında 21 kişi gözaltına alındı. Aracında DNA tespit edilen ve WhatsApp konuşmalarını silen amca Salih Güran ise soruşturmadaki tek tutuklu.

"Tüm şüpheler aileye çevrildi"

SÖZCÜ TV yayınına bağlanan gazeteci Emrullah Erdinç, şu ifadeleri kullandı:

"Tüm şüpheler aileye çevrildi. Amcanın daha önce şüpheli ifadeler vardı. Arabada da DNA örneklerinin olması üzerine öncelikli şüpheli konumunda olan amca var. Amca mı öldürdü, cinayeti mi biliyordu bunların bütün hepsi soruşturmayla ortaya çıkacaktır. İlk şüpheliler arasında amca var büyük ihtimalle."

"Cinayetin içerisinde ailenin fertlerinden biri çıkabilir"

"Narin'in cesedi daha sonra oraya atılmış olabilir. Köyde çok güçlü bir aileden bahsediyoruz. Ailenin konuşmaması gibi durum var. Bazı arama çalışmalarına bile katılmayan bir aile var. Narin'in babası da dahil olmak üzere cuma günü tutuklu amcayı ziyaret eden bir aileden bahsediyoruz. Tek sanığı ziyarete gitmişler. Cinayetin içerisinde ailenin fertlerinden biri çıkabilir. Birkaç saat sonra yeni gözaltılar gelebilir."

Gündem