Son dakika! Küçükçekmece'de metrobüs kazası: 1 kişi öldü 50 kişi yaralandı

Küçükçekmece Sefaköy'de iki metrobüs çarpıştı. 1 kişinin yaşamını yitirdiği kazada yaralı sayısının 50'ye yükseldiği açıklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Son dakika! Küçükçekmece'de metrobüs kazası: 1 kişi öldü 50 kişi yaralandı

Beylikdüzü istikametinde ilerleyen metrobüs, Sefaköy mevkisinde kontrolden çıkarak karşı yönden gelen metrobüse yandan çarptı. Metrobüs daha sonra savrularak bariyerlere vurdu.

İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

1 kişi yaşamını yitirdi

İtfaiye ekipleri, metrobüsün altında kalan iki kişiyi çıkardı.

İlk bilgilere göre kazada 35 kişi yaralandı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi kazada son durumu aktarırken, 'Meterobüs kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.' ifadelerini kullandı.

Yaralı sayısı 50'ye yükseldi

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece'deki metrobüs kazasında yaralananların sayısının 50'ye yükseldiğini, bunlardan tedavisi tamamlanan 7 kişinin de taburcu edildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Küçükçekmece'de meydana gelen metrobüs kazasında an itibarıyla 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2'si ağır 50 kişi de yaralanmıştır. Yaralıların, kaldırıldıkları hastanelerde tedavileri devam etmekte olup, tedavileri tamamlanan 7 kişi taburcu edilmiştir." bilgisi paylaşıldı.

İETT tarafından X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Metrobüs yolunda bu sabah 08.38'de meydana gelen trafik kazası sebebiyle vefat eden yolcumuza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Kazada yaralanan yolcularımızın durumu ile kurumumuz ve İBB'nin ilgili birimleri yakından ilgilenmektedir. Kazayla ilgili idari ve teknik soruşturma titizlikle yürütülmektedir."

Seferler durdu

Yaralılar sağlık ekiplerince ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Kazaya karışan metrobüslerin camlarının kırıldığı, ön ve iç kısımlarında hasar oluştuğu görüldü.

Ekiplerin kaza yerindeki çalışması sürüyor.

Bu arada kazada yara almadan kurtulan yolcular, metrobüs yolunda yürüyerek duraklara ulaşmaya çalışıyor.

Kaza nedeniyle metrobüs yolunda iki yönde de seferler bir süre yapılamazken, uzun araç kuyruğu ve yolcu yoğunluğu oluştu.

Kaza anı ise böyle güvenlik kamerasına böyle yansıdı.

 

Gündem