İstanbul’da da hissedilen deprem meydana geldi

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde, 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul ve diğer çevre illerden de hissedildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İstanbul’da da hissedilen deprem meydana geldi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Çanakkale'nin Ezine ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

AFAD'ın paylaştığı bilgilere göre Çanakkale'nin Ezine ilçesinde saat 17.39'da 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremi derinliği ise 10.23 kilometre olarak ölçüldü.

Bazı evlerde çatlaklar oluştu

Deprem sonrası bazı evlerin duvarlarında çatlaklar meydana geldi.

Bakan Yerlikaya: Olumsuz bir durum yok

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremde olumsuz bir durum yaşanmadığını belirterek, arama tarama faaliyetlerinin sürdüğünü açıkladı.

Gelişmeleri yakından takip ettiklerini bilertine Yerlikaya şunları ifade etti:

"Çanakkale Ezine’de 4️,7 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbarları tek tek değerlendiriyoruz.

Gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun. "

Cevdet Yılmaz'dan açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz sosyal medyadan depremle ilgili yaptığı yaptığı açıklamada, "Çanakkale Ezine’de meydana gelen, İstanbul ve çevre illerde hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. AFAD ve ilgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürmektedir. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." ifadelerini kullandı.

Gündem