Erden Timur'a ABD'de ‘Adams’ soruldu!

İş insanı Erden Timur'a, New York Havalimanı'nda, New York Belediye Başkanı Eric Adams soruşturması kapsamında polis ve FBI ekipleri tarafından sorular sorulduğu öğrenildi. Timur ise yaptığı açıklamada, Adams’ın kampanyasına 1 kuruş dahi yardım yapmadığını söylediğini aktardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Erden Timur'a ABD'de ‘Adams’ soruldu!

Galatasaray'ın eski yöneticisi ve iş insanı Erden Timur'un, ABD'nin New York eyaletinde FBI tarafından sorguya çekildiği öne sürüldü.

Gazeteci Mehmet Sümer, Timur'un FBI tarafından sorgulandığını X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelerle duyurdu:

"Brooklyn'de bir inşaat yatırımı olan Nef İnşaat şirketinin sahibi Erden Timur'la görüştüm. Kendisi iki gün önce New York'a geldiğinde FBI tarafından JFK havalimanıı'nda bilgisine başvurulara kendisine New York Belediye Başkanı Eric Adams'la ilgili ilgili sorular sorulduğunu doğruladı. Timur kendisine Adams'ın kampanyasına bağış yapıp yapmadığının sorulduğunu kendisinin de bağış yapmadığını söylediğini anlattı."

Erden Timur'dan açıklama

Erden Timur, olaya ilişkin 'gözaltı' iddialarının öne sürülmesi üzerine, HT Spor kanalına bağlanarak bu iddiaları yalanladı. Timur, yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

"Amerika'ya eşimle beraber konser için geldik. Havaalanında polislerle 20-25 dakika görüşmemiz oldu. Cuma günü İstanbul'da olacağız, herhangi bir problem yok."

Öte yandan Nef'ten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur’un Amerika Birleşik Devletleri’nde gözaltına alındığına ilişkin paylaşımlar doğruyu yansıtmamaktadır. Nef Vakfı’nın organize ettiği ve New York Carnegie Hall’de gerçekleşecek Nef Filarmoni Orkestrası konseri için iki gün önce Amerika Birleşik Devletleri’ne girerken havalimanında, New York Belediye Başkanı Eric Adams’a bağış yapıp yapmadığı hakkında bilgisine başvurulmuştur. New York Belediye Başkanı dahil her hangi bir kişi, kurum ve kuruluşa bağış yapılmadığı bilgisi paylaşılmıştır. Carnegie Hall’da gerçekleşecek olan Nef Filarmonu Orkestrası konserine eşi ile birlikte katılacak olan Erden Timur, Cuma günü Türkiye’ye dönecektir. Kendisinin ABD’de olduğunu duyan bazı şahısların bu bilgiyi kullanarak yaptıkları yalan paylaşımlar nedeniyle hukuki yollara başvurulacaktır."

Eric Adams soruşturması

Rüşvet ve yasa dışı bağış kabul ettiği iddiasıyla gündem olan ve hakkında iddianame hazırlanan New York Belediye Başkanı Eric Adams, 27 Eylül Cuma günü Manhattan'da federal mahkeme karşısına çıktı.

Siyasetçinin Türkiye ile ilişkilerinin 2015 yılında henüz ilçe belediye başkanıyken başladığı ifade edilirken, iddianamede temel olarak, Adams’a Türkiye’nin üzerinde nüfuz kurmasına izin verecek şekilde hediye ve yasa dışı bağış kabul etme suçlaması yöneltiyor.

 

 

Gündem