SON DAKİKA: Bakan Tunç duyurdu: İsrail'in Ayşenur Ezgi Eygi'yi öldürmesiyle ilgili soruşturma açıldı

Son dakika haberi... Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail'in Ayşenur Ezgi Eygi'yi öldürmesiyle ilgili soruşturma açıldığını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
SON DAKİKA: Bakan Tunç duyurdu: İsrail'in Ayşenur Ezgi Eygi'yi öldürmesiyle ilgili soruşturma açıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi Projesi'nin kapanışında açıklamalarda bulundu.

İsrail'in katlettiği Ayşenur'un hakkının savunulmaya devam edileceğinin altını çizen Bakan Tunç, “Ayşenur Ezgi Eygi’nin kanı yerde kalmayacak” dedi.

Bakan Tunç, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Vatandaşımızın İsrail’in terör saldırısıyla şehit olmasına sessiz kalamazdık." dedi.

 Tunç, "Ayşenur Ezgi’nin naaşı önce İstanbul’a geldi, oradan İzmir’e ve sonrasında da ailesinin isteğiyle Didim’de defnedilecek. Bu süreçte hukuki yollar var işletilmesi gereken; öncelikle iç hukuktan kaynaklanan, Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerinden kaynaklanan yargı yetkisini kullanmamız gerekiyor burada. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu konuda yetkili ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Ayşenur Ezgi Eygi kardeşimizin şehit edilmesi, katledilmesinden sorumlu olanlarla ilgili olarak bir soruşturma başlatmış durumdayız. Bu soruşturma kapsamında ilgili kırmızı bültenle yakalama taleplerimizi de uluslararası anlamda çıkarmış olacağız, talep etmiş olacağız. Yakalanmasını isteyeceğiz çünkü orada bazı tespitler var. Ayşenur kardeşimiz başından vurularak şehit edildi ve edenlerle ilgili görüntüler var, her şey ortada, deliller elimizde. Bu anlamda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bir soruşturma başlattı ve iç hukuk bakımından sonuna kadar onun hakkını hukukunu koruyacağız. Aynı zamanda uluslararası sistemde de onun hakkını korumak için çalışacağız" dedi.

 

Gündem