Söke kağıt fabrikasındaki yangın 4'üncü gününde! 23 ilden takviye ekip geldi

Aydın'ın Söke ilçesindeki Kipaş Kağıt Fabrikası'nda 12 Temmuz'da başlayan yangın, 4'üncü gününde de kontrol altına alınamadı. Yangına müdahale etmek için 23 ilden takviye ekipler bölgeye sevk edildi. Yangın, 240 dönümlük alanda depolanan 140 bin ton kağıdın yanmasına neden oluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Söke kağıt fabrikasındaki yangın 4'üncü gününde! 23 ilden takviye ekip geldi

Aydın'ın Söke ilçesindeki kağıt fabrikasında 12 Temmuz'da başlayan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Söke Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir kağıt fabrikasının sıkıştırılmış kağıt depolama alanında başlayan, havadan ve karadan müdahaleye rağmen dün fabrikanın ikinci bölümüne de sıçrayan yangına müdahale sürüyor.

Çevre il ve ilçelerden ilave ekipler sevk edildi

Fabrikanın birinci ve ikinci kısmındaki açık depolama alanında devam eden yangına çevre il ve ilçelerden ilave ekipler de sevk edildi.

Bölgede etkili olan rüzgar ve zaman zaman yangının neden olduğu hortumlar, ekiplerin müdahalesini güçleştiriyor. Ekiplerin, alevlerin fabrikanın ana üretim hattına sıçramaması için önlem aldığı görülüyor. 

Söke Organize Sanayi Bölgesi'ndeki kağıt fabrikasında 12 Temmuz saat 17.00'de yangın çıkmıştı. Aydın Valisi Yakup Canbolat, bölgeye 23 ilden takviye ekip geldiğini belirtmiş, 240 dönüm alan içerisinde 140 bin ton kağıdın yanmaya devam ettiğini açıklamıştı.

Kağıt Fabrikası yangınında 4 günde 80 kişi dumandan etkilendi

Aydın'ın Söke ilçesinde organize sanayi bölgesinde bulunan Söke Kipaş Kağıt Fabrikası'nın geri dönüşüm alanında başlayan yangına havadan ve karadan müdahale devam ederken, 4. gününe giren yangında şu ana kadar toplam 80 kişi dumandan etkilendi.

 

 

Gündem