Sarıyer’deki Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde silahlı saldırı! Görüntüler ortaya çıktı

Sarıyer’de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde pazar ayini sırasında silahlı saldırı gerçekleştirildi. Olayda başından yaralanan bir kişi hayatını kaybetti İçişleri Bakanı Yerlikaya, C.T. isimli bir yurttaşın öldüğünü açıkladı. Öte yandan kanlı saldırı anına ilişkin görüntüler de ortaya çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Sarıyer’deki Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde silahlı saldırı! Görüntüler ortaya çıktı
Fotoğraf: İHA

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde pazar ayini sırasında silahlı saldırı gerçekleştirildi.

İHA'nın haberine göre; pazar ayini sırasında maskeli iki şahıs, kilise avlusunda ateş açtı. Olay sırasında kilisede büyük panik yaşanırken kurşunların hedefi olan bir kişi yaralandı. Yaralı şahıs, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Saldırı sonrası olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edilirken, kaçan saldırganları arama çalışmalarının sürdüğü aktarıldı.

İlk açıklama Bakan Yerlikaya'dan

Saldırıya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şunları aktardı:

* Bugün Saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesi'ndeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Bakan Tunç: Üç savcı görevlendirildi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını duyurdu:

* İstanbul Sarıyer’de Santa Maria kilisesinde ayin sırasında maskeli iki kişinin gerçekleştirdiği silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, olayın aydınlatılması için bir Başsavcı Vekili ve iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir.

İmamoğlu: Asla izin vermeyeceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise şu açıklamayı yaptı:

* Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi'nde yapılan pazar ayinine yönelik silahlı saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden C.T’ye Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Şehrimizin inanç mekanlarına saldırarak birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz.

Papa Francis'ten açıklama

Papa Francis Pazar günü Aziz Petrus Meydanı'nda halka hitaben yaptığı konuşmada saldırıya değindi. Papa, "Ayin sırasında bir ölü ve bazı yaralıların olduğu silahlı bir saldırıya maruz kalan İstanbul'daki (kilise) cemaatine yakınlığımı ifade ediyorum" dedi.

Santa Maria Kilisesi

Meryem Ana Doğuş Kilisesi veya Santa Maria İtalyan Latin Katolik Kilisesi, İstanbul'un Sarıyer ilçesi, Büyükdere semtinde bulunuyor. İstanbul Boğazı'nda bulunan tek Latin Katolik Kilisesi'dir.

İnşaatına 1864 yıllarında başlanmış ve 1866 yılında ibadete açılmıştır. Mimar Gaspare Fossati tarafından Neoklasik tarzda, iki katlı ve bazilika planlı bir kilise olarak tasarlanmıştır.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Failler yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün Sarıyer'deki Santa Maria Katolik Kilisesi'nde gerçekleşen silahlı saldırıda Tuncer Cihan isimli bir vatandaşı öldüren 2 katil zanlısının yakalandığını duyurdu. Yerlikaya "Bu sabah Sarıyer Santa Maria Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında Tuncer Cihan isimli vatandaşımızın ölümüne neden olan 2 katil zanlısı yakalanmıştır" ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, gecenin ilerleyen saatlerinde yaptığı başka bir açıklamasında ise şu ifadeleri kullandı:

* Kiliseye saldırıda Tuncer Cihan isimli vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Menfur saldırı sonrası emniyetimiz kapsamlı bir çalışma başlattı. 30 ayrı adrese baskın düzenlendi ve şu ana kadar 47 şahıs gözaltına alındı.

"DEAŞ'lı olduklarını değerlendiriyoruz"

* Cinayet zanlısı her iki kişi de yakalandı. Her ikisi de yabancı uyruklu. DEAŞ'lı olduklarını değerlendiriyoruz. 

* Şunun altını çizmek istiyorum değerli basım mensupları medeniyetimizin baş tacı İstanbul'umuz farklı dinlere mezheplere Asırlardır ev sahipliği yapmaktadır yapmaya da devam edecektir.

* Biz Türkiye'nin huzuru diyoruz ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlara teröristlere ve onların işbirlikçilerine ulusal olsun uluslararası olsun suç odaklarına birlik ve beraberliğimize kast edenlere asla ama asla göz açtırmayacağız.

"Terörün her türlüsüyle mücadele ediyoruz"

* Hayatını kaybeden vatandaşımıza ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum ve son olarak başta bölücü tören örgütü olmak üzere terörün her türlüsüyle mücadele ediyoruz.

 

 

Gündem