Cumhurbaşkanlığı bünyesinde Yatırım ve Finans Ofisi kuruldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı 25 maddelik kararname Resmi Gazete'de yayımlandı. Bir çok kurulun isimleri, görev ve yetkileri değiştirildi. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm, Finans ve İnsan Kaynakları ofisleri kapatılırken, Yatırım Ofisinin adı "Yatırım ve Finans Ofisi" şeklinde değiştirildi.
"Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan 183 sayılı Kararname ile Cumhurbaşkanlığı bünyesinde yer alan Dijital Dönüşüm, Finans ve İnsan Kaynakları ofisleri kapatılırken, Yatırım Ofisinin adı "Yatırım ve Finans Ofisi" şeklinde değiştirildi.
Ayrıca, ofisin hizmet birimleri kapsamında Finans Dairesi Başkanlığı kurularak, finansal sektör verilerinin analizi, finansal yapının geliştirilmesi, yeni finansal araçların sisteme kazandırılması, finansal teknolojiler alanının geliştirilmesi ve katılım finans konularında stratejiler belirlenmesi gibi görevler verildi. Yurtdışı Faaliyetler Dairesi Başkanlığının görevlerinde de düzenlemeye gidildi.
Kararnameyle kapatılan ofislere ilişkin geçiş hükümleri de düzenlendi. Kapatılan ofislerde görev yapan başkan ve başkan yardımcılarının görevleri sona ererken, ofislere ait her türlü taşınır, taşıt, araç, gereç ve malzeme, yazılı ve elektronik ortamdaki her türlü kayıt ve doküman, borç ve alacaklar ile hak ve yükümlülüklerin devir ve tasfiye işlemleri Cumhurbaşkanlığınca yerine getirilecek.
Siber Güvenlik Başkanlığı
177 sayılı Siber Güvenlik Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde de düzenleme yapıldı.
Kararname ile Siber Güvenlik Başkanlığının görev alanına, kamunun dijital dönüşümüne ve kamuda yapay zeka uygulamalarına öncülük etmek, Dijital Türkiye (e-Devlet) hizmetlerinin sunumuna aracılık etmek ve bu alanlarda kurumlar arası işbirliğini artırmak gibi görevler de eklendi.
Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği bünyesindeki Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün görev kapsamında genişlemeye gidildi.
Kamu personel istihdam planlaması ve personel alım süreçlerinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarındaki istihdam ilanlarının kamuoyuyla etkin ve şeffaf şekilde paylaşılması da Genel Müdürlüğün sorumluluğuna verildi.
Ayrıca, kamuda insan kaynağı yönetim modellemelerinin hayata geçirilmesi, yetenek gelişim faaliyetlerinin yürütülmesi ve devlet teşkilatındaki birimlerin elektronik ortamda tanımlanması da Genel Müdürlüğün görevlerine eklendi.
Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları
Kararnameyle bazı Cumhurbaşkanlığı Politika Kurullarının adlarında ve görevlerinde de değişiklikler yapıldı. Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulunun adı "Sağlık Politikaları Kurulu" , Sosyal Politikalar Kurulunun adı "Sosyal ve Gençlik Politikaları Kurulu", Yerel Yönetim Politikaları Kurulunun adı "Yerel Yönetim ve Afet Politikaları Kurulu" olarak yeniden düzenlendi, "Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu" adıyla yeni kurul oluşturuldu.
Sağlık Politikaları Kurulu, sağlık sisteminin geliştirilmesi, tıbbi teknolojilerin yerlileştirilmesi ve bağımlılıkla mücadele gibi konularda politika önerileri geliştirecek.
Sosyal ve Gençlik Politikaları Kurulu, gençlerin kişisel ve sosyal gelişimini destekleyici, sosyal hayata katılımlarını sağlayıcı ve kötü alışkanlıklardan koruyucu politika önerileri sunacak.
Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu, gıda sağlığı ve güvenliği, bitkisel ve hayvansal ürün arzının artırılması, su kaynaklarının etkin kullanımı ve yerli gen kaynaklarının korunması gibi alanlarda çalışmalar yapacak.
Yerel Yönetim ve Afet Politikaları Kurulu ise afet ve acil durumlarla ilgili önleme, müdahale ve iyileştirme konularında politika önerileri geliştirecek, yerel yönetimler arası işbirliğini artıracak ve afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesi için stratejiler belirleyecek.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.