Prof. Dr. İlber Ortaylı: 3. Dünya Savaşı'na giriyoruz

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı 3. Dünya Savaşı'na ilişkin çarpıcı değerlendirmede bulundu. Ortaylı'nın, "Yavaş yavaş savaşa giriyoruz. Türümüzü yok edeceğiz. Sonra uzun bir süre hayat olmayacak" sözleri sosyal medyada gündem oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Prof. Dr. İlber Ortaylı: 3. Dünya Savaşı'na giriyoruz

Ukrayna-Rusya Savaşı, İsrail’in Filistin’e saldırıları, İran’ın İsrail’e saldırıları, Azerbaycan-Ermenistan sınır krizi, Sina Ayaklanması, Sudan çatışmaları, Uygur-Çin sorunu, Hindistan ve Pakistan arasındaki Keşmir meselesi, Çin-Tayvan gerilimi ve daha onlarca çatışma dünya gündemindeki yerini koruyor.

Son dönemde dünyayı diken üstünde tutan çatışmalar da üçüncü bir dünya savaşı olasılığını sürekli gündeme getiriyor. Son olarak Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın konuyla ilgili değerlendirmesi dikkat çekti.

‘Üçüncü dünya savaşına giriyoruz’

İlber Ortaylı özel bir televizyon kanalında, soruları yanıtladı. "Şu anda üçüncü bir dünya savaşı içinde miyiz sizce?" sorusuna Ortaylı şöyle yanıt verdi:

"Yavaş yavaş giriyoruz. Ama herhalde global bir harp olmaz. Şurası bir gerçek; insanoğlunun bu tabiatı tahrip etme ihtimali yüksek. Yani kendimizi yok edeceğiz, türümüzü yok edeceğiz, alt türleri yok edeceğiz. Sonra uzun bir müddet hayat olmayacak. Hatta belki onları bile kurutacağız."

 

 

Gündem