Paylaşımlı yolculuk İBB gündeminde: İstanbul'un ulaşım sorununu çözer mi?

Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği, İBB UKOME'nin gündemine alındı. Martı kurucusu Öktem, bu uygulamaların yasal zemine oturtulmasının İstanbul'un taşımacılık alanındaki sorunlarını büyük ölçüde çözeceğini belirtti.

İHA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Paylaşımlı yolculuk İBB gündeminde: İstanbul'un ulaşım sorununu çözer mi?

İstanbul'da ulaşıma yönelik düzenlemelerin ele alınacağı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Alt Komisyon toplantısında, Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği de (Uygulama Bazlı Ulaşım Sistemi) masaya yatırılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Dairesi'nin koordinasyonunda, konuyla ilgili önemli adımlar atılması planlanıyor.

"Yönetmelik ihtiyaç"

Paylaşımlı yolculuk uygulamalarının, İstanbul gibi büyük şehirlerde trafiğin azalmasına ve çevresel sürdürülebilirliğe önemli katkılar sağladığını belirten Martı kurucusu Oğuz Alper Öktem, bu uygulamaların yasal zemine oturtulmasının, İstanbul'un taşımacılık alanındaki sorunlarını büyük ölçüde çözeceğini söyledi. Öktem, özellikle vergi kaçağı, emek sömürüsü ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek, bu sorunların paylaşımlı yolculuk yönetmeliği ile ortadan kaldırılabileceğini belirtti.

Yapılan açıklamaya göre; Martı TAG, İstanbul'da 170 bin sürücü ve 4 milyon kullanıcıya hizmet veriyor. Ortalama araç bulma süresi 5,4 dakika olan TAG, yüzde 98 müşteri memnuniyeti oranı ile de dikkat çekiyor. Dijital kayıt sistemi sayesinde güvenlik ve şeffaflık sağlanırken, vergi kayıplarının da önüne geçiliyor. Bu uygulamanın yaygınlaşmasıyla birlikte, İstanbul'da yıllık 1 milyar dolar civarında vergi getirisinin sağlanabileceği belirtildi.

 

 

 

 

Gündem