Otobüste oksijen tüpü paniği: 'Bomba patlıyor'

Bingöl'de otobüse binen kişinin elindeki tüpün açılması ile yaşanan panik otobüs kamerasına yansıdı. Araç şoförü, olayla ilgili, "'Kaptan kapıyı aç' diye bağırıyorlardı. Arabada bir kişi kalmıştı. 'Bomba patlıyor, bomba patlıyor' denilince kemerimi açıp araçtan indim." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Otobüste oksijen tüpü paniği: 'Bomba patlıyor'

Bingöl'de, oksijen tüpüyle otobüse binen bir kişi faciaya davetiye çıkardı. 

Olay, bugün öğlen saatlerinde Bingöl merkezde yaşandı. Edinilen bilgilere göre yolcu, beraberindeki oksijen tüpü ile birlikte özel halk otobüsüne bindi. Yolcu tüpü ayaklarının arasına alırken, otobüs de hareket etti. Bir süre sonra kayan ve açılan oksijen tüpü, otobüsün içerisinde paniğe neden oldu. Çıkan ses nedeniyle neye uğradığını şaşıran şoförle diğer yolcular, aracın durdurulmasının ardından otobüsten can havliyle indi.

Yaşananlar ise otobüs kamerasına saniye saniye yansıdı.

“'Bomba patlıyor' denildi”

Olay esnasında 12 M 0057 plakalı otobüsü kullanan şoför Mehmet Asilzade, “Seyir halindeyken arkada bir hava kaçırma sesi bana geldi. Tabi kalabalık olduğu için ben neyin ne olduğunu ilk başta çok fark edemedim. Benim gördüğüm tek şey insanların arkadan öne doğru gelip bağırmaları çağırmalarıydı, 'kaptan kapıyı aç' diye bağırıyorlardı. Benim menzilim yaklaşık 40-45 kilometre seyir halinde geliyordum. Kapıyı açmadım, önce arabayı kontrol ettim. Herhangi bir şey yoktu. Yangın var diye düşündüm ilk başta, arabada ya da göstergede herhangi bir olumsuzluk olmayınca soğukkanlılığımı muhafaza ederek kavşağı geçtim. Kavşaktan sonra arabayı sağa yanaştırdım. Ondan sonra kapıyı açtım. Bir kişi arabada kaldı, 'bomba patlıyor, bomba patlıyor' denilince kemerimi açıp, arabada kalan tek kişiden önce ben indim. Allah'a şükürler olsun kimsenin burnu kanamadan herkesi sağ salim yanaştırdım.” dedi.

 

 

 

 

Gündem