Nuri Sevgen: Borsada kısa süreli al-sat yapanlar 10.400’ün altında pozisyon almamalı

Yatırım Finansman Direktörü Dr. Nuri Sevgen, Ekonomi Masası’nda borsada kısa süreli al-sat yapan yatırımcılara uyarıda bulundu. 10.400’ün altında pozisyon alınmaması gerektiğini ifade eden Sevgen, “Kısa süreli trade edenler 10.400’ün altında kaldığı sürece beklemeli, izleyip görmeli” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Nuri Sevgen: Borsada kısa süreli al-sat yapanlar 10.400’ün altında pozisyon almamalı

Yatırım Finansman Direktörü Dr. Nuri Sevgen, Nasıl Bir Ekonomi TV’nin Ekonomi Masası programında borsa konusunda uyarılarda bulundu. Hisse senetlerine vergi konusunda bir haber akışı gelmezse piyasada oynaklık olacağını ifade eden Sevgen, “10.400 seviyesini izlemek lazım. 10.400’ün altında kısa süreli trade edenler asla pozisyonda kalmasınlar. Bir izlesinler, kenarda dursunlar. Düşen bıçak tutulmaz” dedi. Sevgen’in Ekonomi Masası’ndaki açıklamaları şöyle:

Endeks 9.800’e de gerileyebilir yeniden 10.500’e de çıkabilir

Borsada dün özellikle önceki günkü havanın etkisiyle olumlu bir başlangıç yapmıştık. Her şey iyiydi. Öncesinde bir satış geldi. “Vergi konusundaki haber yanlış anlaşıldı. Kripto borsalarıyla ilgili” dendi ve yukarı dönmeye başladık. Ama sonrasında yedire yedire satışlar vardı piyasada. Gün sonuna doğru da fiyatlar çok sert bir şekilde aşağıya geldi. Özellikle son 15-20 dakikada geldiği için de tabii insanların bunu analiz edebilecek durumu yoktu. Doğal olarak olmadık fiyatlardan sattı. Belki de bu satışlar bugün de devam edecek. Ama benim teknik göstergede gördüğüm 10.380-10.400 önemli bölge, daha önceki zirve seviyemiz olduğu için de teknik olarak destek. Buralarda bir yerde kapattık. 10.400’ün üzerine tekrar çıkarsak çok güzel ama çıkamaz aşağı doğru gelirsek maalesef grafikler 10.000 hatta 9.800’e kadar geri çekilme olasılığını fiyatlıyor.

Uzun vadeli düşünenler için düştükçe biriktirme fırsatı var

Bunlar belli bir habere dayalı grafikler, hareketler. Vurgu yaparak söylüyorum: Diyelim ki vergi konusunda bir haber gelmedi 9.800’e düşebiliriz. Yine diyelim ki “yok öyle bir şey” diye haber gelirse bir anda yeniden 10.500’e çıkabiliriz. “Teknik analiz çalışmaz” dediğim kısım bu. O yüzden 10.400 seviyesini izlemek lazım. Hep söylüyorum. 10.400’ün altında kısa süreli trade edenler asla pozisyonda kalmasınlar. Bir izlesinler, kenarda dursunlar. Yani dip nerede oluşacak? “Düşen bıçak tutulmaz” dediğimiz bir kavram vardır. Bu tavsiyem kısa süreli trade edenler için.

“Uzun dönemli bakıyorum” diyenler açısından düştükçe, biriktirmek için fırsat verecektir. Çünkü enflasyonun olduğu bir ülkedeyiz. Her ne kadar baz etkisinden ari bile olsa yıl sonu için genel olarak ekonomistlerin beklediği enflasyon yüzde 40-50 arasında dağılıyor. O yüzden bu enflasyonist bir etki yaratıyor ve borsa da burada avantajlı. Özellikle belirli senetlerde. Ama kısa süreli birkaç günlük trade edenler için kenara çekilip izlemek, nerede dip yapacağını, gelecek haberlerin ne olacağını görmek daha avantajlı olacaktır. O yüzden bugün umarım bir açıklama gelir ve doyurucu bir açıklama gelir. Olmazsa bu tür oynaklıklar 10.400’ün altında piyasada aşağı, 10.400’ün üstünde de yukarı doğru hareket potansiyelini taşıyor. Eğer olumlu, “En azından böyle bir şey yok. Hisse senetlerine vergi getirmeyi düşünmüyoruz” denirse ya da tamamen farazi konuşuyorum, “En azından bu sene düşünmüyoruz. Gelecek senenin konusu bu” denirse, bu durumlarda endeks yeniden yukarı doğru gider.

Gündem