SON DAKİKA... Narin cinayetinde ilk itiraf geldi! "Çuvalı bana verdi"

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Narin Güran cinayetinde ilk itiraf geldi. Buna göre, gözaltına alınan ismi verilmeyen bir kişi, "Muhtar cesedi çuval içerisinde bana verdi." dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
SON DAKİKA... Narin cinayetinde ilk itiraf geldi! "Çuvalı bana verdi"

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni Eğertutmaz Deresi'nin kenarında bulunan Narin Güran'ın Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsisi dün akşam saatlerinde sona erdi.

"Çuval içerisinde bana verdi"

Sabah'ın haberine göre soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir kişiden itiraf geldi. Şüpheli sorgusunda, "Muhtar cesedi çuval içerisinde bana verdi. Çuvalı alıp dereye götürdüm" dedi.

İtirafçının ifadesi şöyle:

"Evimde yemek ve namaz kıldım. Ben saatini tam olarak hatırlamıyorum fakat öğlen saatlerini geçmişti, evimizin şebeke sularını kesik olduğundan dolayı köyümüzün muhtarı Salim Güran'ı aradım, içme suyumuz akmıyor dedim, yaklaşık olarak bir dakika kadar konuşumuzdur. Konuşma esnasında Salim Güran bana 'ben arıza için yetkilileri ararım' dedi. Daha sonra aramızda bir konuşma olmadı. Benim evim ve muhtar Salim Güran'ın evi yaklaşık 80-100 metre mesafe vardır. Ben evden kendi araçla çıktım, sonra arkamdan araçla Salim Güran'ın geldiğini gördüm.

Tam olarak bu yer mezarlıktan Tavşantepe Mahallesi'ne doğru çıkan parke döşeli köyün iç yolunda bana Salim Güran korna ve selektör yaptı. Ben de bana içme suyu ile ilgili bir şey söyleyeceğini düşünerek bekledim. Salim Güran aracından inerek benim aracıma doğru geldi. Ben de araçtan indim ve Salim Güran bana eliyle göstermek suretiyle ön yolcu koltuğunda bulunan battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek 'bunu yok edeceksin' dedi. Ben de gösterdiği şeyin yanına yaklaştım ve bakınca battaniyeye sarılı vaziyette yatan bir insanın olduğunu gördüm. Ben insan olduğunu anlayınca şaşırdım ve tereddüt ettim. Bu esnada Salim Güran bana 'Aileni iyi düşün, sana 200 bin TL para veririm' dedi. Bu esnada etrafımızda kimse yoktu. Bana aracında torba var mı dedi, ben de aracımın bagajından rengini hatırlamadığım bir çuval çıkartarak Salim Güran'a verdim. Battaniyeye sarılı çocuğu alıp çuvalın içine birlikte koyduk. Bu esnada çocuğun üzerinde siyah tişört ve şort vardı. Üzerinde asılı bir küçük çanta vardı. Çocuğu torbaya koyduğumuz esnada sağ kulağının arkasında boyun bölgesinde kızarıklık vardı. İşlerimi halledip aramalara katıldım. Bana neden öldürdüğünden ya da kimin öldürdüğünden bahsetmedi ama kendisi öldürmese bana neden getirip cesedi ortadan kaldır desin."

Narin'in bedeninden 91 numune alındı

Cinayetle ilgili önemli itiraf sonrasında soruşturma derinleştirildi. Yapılan otopsi işleminde Narin'in bedeninden 91 numune alındığı, çuvalda sol bacağının diz kısmından kopuk olduğu, kemik parçalarının da İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderildiği öğrenildi.

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen Narin Güran'ın cenazesinin bugün saat 11.30 sıralarında Tavşantepe Mahallesi'nde defnedildi.

Ne olmuştu?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışması başlatılmış, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın amcası S.G, 2 Eylül'de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, dün, kaybolan Narin Güran'ın kıyafetleriyle Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette saat 08.45 sıralarında ölü bulunduğunu açıklamıştı.

Zorluoğlu, "İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konulup dere kenarına getirildiği, çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır" ifadelerini kullanmıştı.

Soruşturma kapsamında, aralarında Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası S.G'nin eşinin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı.

 

 

Ayrıntılar geliyor...

 

Gündem