Mersin'de tarihi yakalama: 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin, Mersin ve Kocaeli'de gerçekleştirdiği operasyonlarda 1 milyar 22 milyon lira değerinde kaçak eşya ele geçirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Mersin'de tarihi yakalama: 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

ANKARA (EKONOMİ) - Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Mersin’de düzenlediği operasyonda, insani yardım malzemesi adı altında kaçak yollarda ülkeye sokulmak istenen oyuncak ve kumaş yakaladı.

Piyasa değeri 1 milyar lira değerindeki kaçakçılık operasyonu, insani yardım malzemesi şeklide beyan edilen konteynerden şüphelenilmesi üzerine başlatıldı. Yakın takibe alınan konteyner x-ray cihazına sevk edildi. Şüpheli yoğunluk sebebiyle ise fiziki aramaya geçildi.

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada bu arama sonucunda insani yardım malzemesi kılıfında yasa dışı olarak ülkeye sokulmaya çalışılan 6 konteynerde 130 ton oyuncak ile 2 konteynerde kumaş cinsi ticari eşya ele geçirildi.

Kocaeli’nde de 22 milyon liralık operasyon

Öte yandan Gümrük Muhafaza ekipleri Kocaeli’nde de 4 konteyner içinde piyasa değeri 22 milyon lira düzeyinde olan; oyuncak, fan, lazer, gözlük, çantadan oluşan 248 bin 639 ticari eşya yakaladı.

 

 

 

 

Gündem