İzmir'deki elektrik kaçağı için 5 yıl önce uyarılmış: "İlla biri mi ölmeli"

İzmir'de dün meydana gelen sağanak sırasında 2 kişinin akıma kapılarak yaşamını yitirdiği elektrik hattıyla ilgili yerel gazetelerin 5 yıl önce konuyu gündeme taşıdığı ve "İlla biri mi ölmeli" diye uyardığı ortaya çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İzmir'deki elektrik kaçağı için 5 yıl önce uyarılmış: "İlla biri mi ölmeli"

İzmir'in Konak ilçesinde dün izleyenlerin yüreklerini parçalayan bir facia yaşandı. Alsancak'ta sağanak yağmur sonrası oluşan su birikintisinden karşıya geçmeye çalışan Özge Ceren Deniz bir anda yere yığıldı.

Onu yerden kaldırmak için elini tutan arkadaşı İnanç Öktemay da ani bir kasılmayla Özge Ceren Deniz'in yanına düştü.

Çevredekiler iki gencin yardımına koştu ancak bölgeden geçen elektrik kablolarından yayılan kaçak akıma kapıldıkları anlaşıldı. Bu nedenle kimsenin bir süre yaklaşamadığı iki genç metropolün ortasında can verdi.

Olayla ilgili GDZ Elektrik A.Ş. ve İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumluluk almazken 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Yaşanan olayın ihmal olduğunu ise 5 yıl önce yapılan bir haber ortaya koydu.

Ege Telgraf adlı yerel gazetede Utkucan Akkaş'ın imzasını taşıyan haber "Çözüm için illa biri mi ölmeli" başlığını taşıyordu.

Söz konusu haberde hatta kaçak olduğu ve önlem alınmadığı yazdı. Bölgeden geçenleri elektrik çarptığı belirtilen haberde yetkililere çözüm çağrısı da yer alıyordu.

"Demek ki denk gelsek bu şekilde ölecekmişiz"

Haberi Komedyan Şahan Gökbakar sosyal medya hesabı X'ten şu notla paylaştı:

"5 yıl önce yerel gazeteler yazmış, 'illa biri mi ölmeli!' demiş. Alsancak burası ya! İzmir'in seçkin semtlerinden. Her gittiğimde sokaklarında yürürüm. Demek ki denk gelsek bu şekilde ölecekmişiz. Kan dondurucu! Bu kaçağı yıllardır düzeltmeyen tüm yetkililer 'kasten öldürmek' suçundan yargılanmalıdır. Bu şekilde ölmek, bu ülkenin halini en net anlatan durumdur."

 

Gündem