İsviçre-Türkiye Dostluk Anlaşması’nın 100'üncü yılı kutlandı
İsviçre ile Türkiye arasında 1925’te imzalanan Dostluk Anlaşması’nın 100’üncü yılı, İsviçre’nin Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen etkinlikte fotoğraf sergisi ve klasik müzik konseriyle kutlandı. Etkinliğe, İsviçre Dışişleri Bakanı ve Federal Konsey Üyesi Ignazio Cassis ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş katıldı.
İsviçre’nin Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen etkinlikte, Cassis’in ziyareti vesilesiyle “Ankara’daki İsviçre İzleri” başlıklı fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Ankara Resim ve Heykel Müzesi’ndeki serginin küratörü Burçak Yakıcı, İsviçreli yazar ve fotoğrafçı Annemarie Schwarzenbach’ın 1933 yılında Ankara’da çektiği kareleri günümüz izleyicileriyle buluşturdu.
Etkinliğin açılış konuşmaları İsviçre Dışişleri Bakanı Cassis, Ankara Büyükelçisi Guillaume Bertrand Scheurer ve serginin küratörü Yakıcı gerçekleştirdi.
“İsviçre ve Türkiye, 100 yılı aşkın süredir diplomasi, ekonomi, kültür ve bilim alanlarında güçlü bir işbirliği içinde"
İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Guillaume Bertrand Scheurer konuşmasında, “İsviçre ve Türkiye, 100 yılı aşkın süredir diplomasi, ekonomi, kültür ve bilim alanlarında güçlü bir işbirliği içinde. Bu etkinlik, ortak tarihimizin izlerini görünür kılarak geleceğe dönük yeni bağlar kurmamıza vesile oluyor,” dedi. Scheurer, 100 yılı aşkın süredir Türkiye ve İsviçre'nin, diplomatik, ekonomik, kültürel ve bilimsel paylaşımlarla güçlü ikili ilişkilerini sürdürdüğünü söyledi.
Cassis ise sergi açılışında, “Bu akşam sadece İsviçre ve Türkiye arasındaki zamansız bağları değil, aynı zamanda Ankara’nın dönüşümünü gözler önüne seren Annemarie Schwarzenbach’ın olağanüstü fotoğrafik bakışını da onurlandırıyoruz” ifadelerini kullandı.
Serginin küratörü Burçak Yakıcı, serginin iki bölümden oluştuğunu; ilk bölümün Türkiye ile İsviçre arasındaki entelektüel alışverişe, ikinci bölümün ise 1930’lu yılların Ankara’sındaki dönüşüme odaklandığını belirtti.
Etkinlik, iki ülke arasındaki yüzyıllık dostluk ve kültürel etkileşime odaklanırken açılışın ardından İsviçreli piyanistler Joanna Goodale ve Layla Ramezan dinlyecilere bir klasik müzik dinletisi sundu.
“Ankara’daki İsviçre İzleri” sergisi, 24 Nisan’a kadar Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde ziyaret edilebilecek.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.