Ekonomi yönetiminden 15 Temmuz mesajları: Mehmet Şimşek, "Meydanlardaydık" dedi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle ekonomi yönetimi ve kurumlar sosyal medya hesaplarından mesajlar yayımladı. Birlik ve beraberlik vurgusu yapılan paylaşımlarda, şehitler ve gaziler saygıyla anıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Ekonomi yönetiminden 15 Temmuz mesajları: Mehmet Şimşek, "Meydanlardaydık" dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Bakanlık tarafından da paylaşılan sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, şu ifadeleri kullandı:

"Hain darbe girişiminin ilk saatlerinde meydanlardaydık.

Milletimizin destansı direnişini saygıyla yad ediyor, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz.

Milli irade daima galip gelecek."

TCMB Başkanı Fatih Karahan da paylaştı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) hesabından yapılan paylaşımda, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygıyla anıyoruz." denildi. 

Borsa İstanbul, mesajını son işlem gününde yayımladı

BİST hesabından yapılan paylaşım, 15 Temmuz günü kapalı olan piyasalarda son işlem günü olan 12 Temmuz'da yayımlandı. Borsa İstanbul'un kurumsal X hesabından yapılan paylaşımda, 15 Temmuz 2016 gecesinin görüntüleri eşliğinde, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde, şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnetlerimizi sunuyoruz. Milletimizin cesareti ve dirayeti, demokrasimizin en büyük güvencesidir" denildi. 

SPK'dan açıklama

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), sosyal medyada yaptığı paylaşım şu şekilde oldu:

"Demokrasi ve Millî Birlik Günü'müz kutlu olsun! Hain darbe girişimine karşı canlarını vatanımız ve bayrağımız uğruna feda eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz."  

Kavcıoğlu: Milletimizin birliği ve bağımsızlığı için verdiği büyük bir demokrasi mücadelesi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, 15 Temmuz'a yönelik paylaşımında şunları yazdı: 

"15 Temmuz, milletimizin birliği ve bağımsızlığı için verdiği büyük bir demokrasi mücadelesidir. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

"Milletin Zaferi"

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), X üzerinden yapılan paylaşımda, "15 Temmuz: Demokrasiye sahip çıktığımız Milletin Zaferi. Demokrasimize sahip çıktığımız 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü’nde şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz" denildi. 

 

 

 

Gündem