Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanıyor! İşte gündem başlıkları

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de bir araya gelecek. Toplantının gündem maddelerinden biri Ortadoğu'da yükselen tansiyon olacak. İşte masada konuşulacak başlıklar.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanıyor! İşte gündem başlıkları

Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de toplanacak. 3 haftalık aranın ardından toplanacak Kabinede ana gündem başlığı, Ortadoğu'da artan ateş olacak.

İran'ın İsrail'e yapacağı misilleme

İran'ın, İsrail'e yapacağı belirtilen misilleme ve İsrail'in Gazze başta olmak üzere Lübnan'a yönelik saldırıları ele alınacak. Türkiye'nin bölgedeki ateşi azaltmak için atabileceği diplomatik çabalar değerlendirilecek.

Ankara'da gerçekleşen esir takası

Kabinenin bir diğer başlığı geçen hafta Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gerçekleşen esir takası olacak. ABD ve Rusya arasında MİT'in koordinasyonunda gerçekleşen, 26 kişilik takas kabinede değerlendirilecek. Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşı üzerinden artan tansiyonu düşürmek için bundan sonra atacağı diplomatik adımlar da Kabinede konuşulacak.

Terörle mücadele

Terörle mücadelede kabinenin en önemli konularından biri. Geçtiğimiz hafta Irak'ın kuzeyinde bulunan Gara, Kandil ve Asos bölgelerine düzenenlenen ve 25 hedefin imha edildiği operasyon kabinede konuşulacak. Yeni operasyonlara ilişkin adımlar da değerlendirilecek.

Enflasyonla mücadele

Bir diğer önemli gündem ise Ekonomi olacak. Kayıt dışılıkla mücadele kapsamında bir süredir denetimler sürüyor. Kabinede hem bu denetimlerin hem de enflasyonla mücadelenin konuşulması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine sonrasında kameraların karşısına geçecek ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.

 

 

Gündem