Çanakkale'deki orman yangını Antik Kent'e sıçradı

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde makilik alanda çıkan yangın Assos Antik Kenti’ne sıçradı. Yangına havadan ve karadan müdahale sürerken ekipler yangını kontrol altına almaya çalışıyor. İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı timler ise yangının ilk çıktığı yerde incelemelerde bulundu.

İHA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Çanakkale'deki orman yangını Antik Kent'e sıçradı

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Behramkale köyü yakınlarında makilik alanda alevler yükseldi.

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın bölgedeki Assos Antik Kenti’ne sıçrarken, bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı havadan helikopter ve uçaklar karadan ise çok sayıda arazöz ve orman personeli sevk edildi.

Ekipler yangını söndürmek için havadan ve karadan çalışmalarını sürdürüyor.

İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı timler ise yangının ilk çıktığı yerde incelemelerde bulundu.

Assos Örenyeri ziyarete kapatılacak

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Behramkale köyü sınırlarında saat 16.30 sularında çıkan yangının kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yangında, Assos Örenyeri'nde kültür varlıkları açısından herhangi bir olumsuzluk bulunmamakla birlikte yapılan çalışmalara kolaylık sağlanması ve örenyerinde gerekli tespit çalışmalarının yürütülebilmesi için Assos Örenyerimiz 27-28-29 Haziran tarihleri boyunca ziyarete kapalı olacaktır."