Adalat Bakanı Tunç'tan Engin Polat açıklaması: Suçsuz olduğu anlamına gelmez

Adalet Bakanı Tunç, Engin Polat'ın tahliyesinin ardından ilk kez konuştu. Bakan Tunç, yaptığı açıklamada "Tutuksuz yargılanması suçsuz olduğu anlamına gelmez. Bırakalım yargı işini yapsın." ifadelerini kullandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Adalat Bakanı Tunç'tan Engin Polat açıklaması: Suçsuz olduğu anlamına gelmez

Milyonlarca dolarlık "Kara para aklama" ve "vergi kaçırma" suçlamasıyla tutuklanan ve 40 yıla kadar hapis talebiyle yargılanan Engin Polat'ın tahliye edildi, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç "Yargı en doğru kararı verir, şüpheniz olmasın" dedi. 

Bakan Tunç, gazetecilerin tahliye kararına ilişkin sorusu üzerine "Bir kişinin tutuklu yargılanması suçlu olduğu anlamına gelmez. Tutuksuz yargılanması da suçsuz olduğu anlamına gelmez. Bırakalım yargı işini yapsın" ifadelerini kullandı.

 

Adalet Bakanı Tunç, Kara Harp Okulu mezuniyeti sonrası bazı teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganıyla kılıçlı yeminine ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız bugün açık açık ifade etti. Kanunen yapılan yemin bellidir. Bu yemin edildikten, tören bittikten sonra yürürlükten kaldırılan yemin bir grup teğmen tarafından tekrar edilmiş. Bu da tabii kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Ordumuz peygamber ocağı, çok badirelerden geçti. O nedenle ordumuz bizim göz bebeğimiz. Orduyu yıpratacak, askerimizi rencide edecek bu tür tutum ve davranışların doğru olmadığını Sayın Cumhurbaşkanımız bugün de ifade ettiler. Eğer siz kanunda belli olan bir yemini, kanunen yapmak zorunda olduğunuz bir yemini yaptıktan sonra tekrar yürürlükten kalkmış olan başka bir yemini farklı bir gösteri halinde yapmaya kalkışırsanız bunun askeri disiplin açısından bir sorun olduğunu ben adli yıl resepsiyonunda da söylemiştim. Elbette ki bunun arka planının araştırılması ve soruşturulması konusundaki hassasiyetimizi de söyledik.

Sayın Cumhurbaşkanımız bugün ordunun yıpratılmaması ama bu tür disiplinsiz hareketlere de müsaade edilmeyeceğine yönelik açıklamalarını gerçekleştirdi. O minvalde gerekli incelemeler, soruşturmalar yapılır."

 

 

Gündem