750 milyonluk boşanmada son sözü Yargıtay söyleyecek

İş insanı Besim Tibuk ve Serap Tibuk’un olaylı tazminat davasında gözler 2 Aralık’ta Yargıtay'ın vereceği kararda... Çift ağustos ayında boşanmış ancak Serap Tibuk’un istediği 750 milyon TL’lik tazminat Besim Tibuk’un itirazı sonucu 50 milyon TL’ye düşmüştü. Karara itiraz eden Serap Tibuk davayı Yargıtay’a taşıdı. Besim Tibuk da tazminat vermek istemediğine dair bir dilekçeyle Yargıtay’a başvurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
750 milyonluk boşanmada son sözü Yargıtay söyleyecek

Cemiyet hayatının tanınmış isimlerinden Besim Tibuk, 36 yıllık eşi Serap Tibuk’la evliliğini geçtiğimiz ocak ayında bitirmişti. İstanbul 13. Aile Mahkemesi iş insanı Besim Tibuk’un eşi Serap Tibuk’a 750 milyon lira maddi tazminat, 100 milyon lira manevi tazminat ile aylık 500 bin lira yoksulluk nafakasına hükmetmişti. Ancak Besim Tibuk kararı istinafa taşıdı.

750 milyonluk tazminat 50 milyona düştü

55 gün süren davada 100 milyon liralık manevi tazminat kaldırıldı. 750 milyon liralık maddi tazminat da 50 milyon liraya, aylık yoksulluk nafakası da 350 bin liraya düşürüldü.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre karara tepki gösteren Serap Tibuk “Adalet istiyorum” diyerek davayı Yargıtay’a taşıdı. Besim Tibuk da Yargıtay’a başvurarak yeni bir dilekçe verdi. Ünlü iş insanı Yargıtay’a verdiği dilekçede iki çocuğunun annesi ve 36 yıllık eşine tazminat ve nafaka ödemek istemediğini belirtti.

Besim Tibuk ve Serap Tibuk davasında son sözü ise 2 Aralık'ta Yargıtay söyleyecek. 

Gündem