2024 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün sürecek?

11 ayın Sultanı Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Ramazan Bayramının ne zaman olacağı merak konusu oldu. Ramazan Bayramı, İslam âleminde oruç tutma ayı olan Ramazan ayının ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bir bayramdır. Peki, 2024 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün sürecek? İşte detaylar...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
2024 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün sürecek?

Ramazan Bayramı, Şeker Bayramı ya da İftar Bayramı İslam âleminde oruç tutma ayı olan Ramazan ayının ardından üç gün boyunca kutlanan  dinî bir bayramdır. Hicrî takvime göre onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Bayramdan bir önceki gün Ramazan ayının son günü olan arifedir.

Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Ramazan Bayramı her sene bir önceki seneden 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık olarak her 33 senede bir Ramazan Bayramı aynı günlere tekabül eder.

2024 Ramazan Bayramı ne zaman?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 dini takvimine göre 2024 Ramazan Bayramı 10 Nisan 2024 Çarşamba günü başlayacak ve 12 Nisan 2024 Cuma günü sona erecek.

Ramazan Bayramı tatili kaç gün sürecek?

Müslüman nüfusa sahip ülkelerde arife günü ve Ramazan Bayramını kapsayan günler resmî tatil ilan edilir. Diğer ülkelerde farklı uygulamalar olmakla birlikte İslam ülkeleri dışındaki bazı büyük firma ve devlet kurumları Müslüman çalışanlarına bayram izni verir.

Ramazan Bayramı dolayısıyla 10 Nisan Çarşamba, 11 Nisan Perşembe ve 12 Nisan Cuma tatil olurken, sonrasında hafta sonuna denk gelen sonraki günler 13 Nisan Cumartesi ve 14 Nisan Pazar da tatile eklenecek.

Ramazan Bayramı arifesinden önceki ilk iş günü olan 8 Nisan Pazartesi ile yarım gün mesainin olduğu arife gününün idari izin olarak kararlaştırılması durumunda Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olma ihtimali bulunuyor.

Gündem