Tekno Girişimci
Boğaziçi Ventures, Tarentum'a 1.4 milyon dolarla yatırım yaptı
Özellikle yenilenebilir enerji ve oyun sektörüne çözümler sunan yapay zeka girişimi Tarentum, Boğaziçi Ventures’tan 1.4 milyon dolar yatırım aldı.
Talep arttı, online araç kiralamaya Miniyol da katıldı
Online araç kiralama sektörüne yeni girişim Miniyol da katıldı. Günlük bin adetlik işlem hacmine ulaşmayı hedefleyen platform, kısa süre içinde yurtdışına da hizmet vermeyi planlıyor.
gelHemen, 10 milyon TL değerleme ile yatırım aldı
Tüm hizmetleri tek bir platformda buluşturan gelHemen, ICS Bilişim Teknolojileri'nden 10 milyon TL değerleme ile ilk yatırımını aldı.
Türk girişimciden 11-18 yaş gençler için yeni sosyal medya ağı
Türk girişimci Kubilay Yalçın, sadece 11-18 yaş arasındaki gençlere hitap eden Revogen isimli bir sosyal medya platformu geliştirdi.
Varank: Türkiye kritik teknolojilerin üreticisi olacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin, kritik teknolojilerin tüketicisi değil üreticisi olacağını vurgulayarak, teknolojinin satıldığı bir pazar değil dünyaya yayıldığı üretim üssü...
Ace Games'e 7 milyon dolar yatırım
İstanbul merkezli oyun girişimi Ace Games, Actera liderliğinde yapılan Nfx ile bireysel yatırımcıların da katıldığı turda 7 milyon dolar yatırım aldı.
Bursa’da bilişim ekosistemi kurulacak
Bursa’da yazılım ve bilişim ekosistemi oluşturmak için harekete geçen BİSİAD, bu alanda iş birlikleri yapılmasında aracı olacak.
Kurumsal seyahatler Bizigo'ya emanet
İki girişimcinin kurduğu Bizigo, kurumsal seyahatleri tüm aşamaları ile organize eden bir platform. İşlerin durma noktasına geldiği salgın dönemine rağmen şirket, ekibini genişleterek müşteri portföyünü büyüttü. Hedef, seyahat sektöründen milyar dolarlık bir unicorn çıkarmak.
Bursa’da know-how öğrenci şirketleri ile yayılıyor
Üniversitelerde öğrencilik tacını Z kuşağının devralmasıyla teknoloji transfer ofisi (TTO), teknokent ve teknoloji merkezi gibi oluşumlarını hızlandırmaya başlayan üniversiteler, son dönemde girişimci fabrikası gibi çalışmaya başladı. BUÜ ve BTÜ öğrenci ve akademisyenleri 6 yılda 48 şirket kurdu.
Gaziantep'te geliştirilen mobil oyun 5 milyon indirme sayısına ulaştı
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Teknokent'te faaliyet gösteren "Tenet Games'in geliştirdiği "Get Rich! 3D" isimli oyun bugüne kadar 170 farklı ülkede 5 milyon kez indirildi.
Yerli girişim Allzin, Zomato’nun tahtına kurulacak
Makine mühendisi genç girişimci Eyüp Alp tarafından kurulan Allzin, dünya devi Zomato'nun benzeri bir yerli girişim. Faaliyetlerine restoran keşif rehberi olarak başlayan girişim, dijitalleşme pazarını da odağına aldı. Aralarında ünlü restoran ve kafe zincirlerinin olduğu müşteri portföyüyle hedefinde global yolculuk var.
Aidata, oyun bilgisayarı "Warp" ile bölge ülkelere ihracat hedefliyor
Yerli bilgisayar markası Aidata, altı aylık bir Ar-Ge sürecinin ardından geliştirdiği oyun bilgisayarı markası ‘Warp’u pazara sundu. Aiada, Türk oyun pazarının ihtiyaçlarına cevap vermek üzere...
Boğaziçi Ventures, Fiber Games’e 3 milyon TL yatırım yaptı
Boğaziçi Ventures; Kral Şakir: Macera Adası ve Weld It 3D oyunlarıyla bilinen ve Faruk Akıncı, Sinan Akkol ve Volkan Turan’ın kurucusu olduğu yerli oyun girişimi Fiber Games’e 3 milyon TL yatırım...
Eczanelere yapay zeka getirdi, ekonomiye 4.6 milyon TL kazandırdı
Eczacılara yönelik ilk yapay zeka temelli uygulama Novadan, kısa sürede 2 bin eczacıya ulaştı. Eczanelerin ilaç dışı sağlık ürünlerini son kullanma tarihi dolmadan takas etmesine olanak sağlayan...
Bursa’nın ikinci teknokenti Almanya veya Amerika modeli ile kurulacak
Bursa Teknik Üniversitesi, Türkiye’nin 86’ıncı Bursa’nın da ikinci teknokentini kurmaya hazırlanıyor. BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, kuracakları teknokent ile iş fikrinden üretime ihtiyaç...