Re-Pie’dan Vimesoft’a 400 bin dolar yatırım
Re-Pie Portföy Yönetimi, bütünleşik video iletişim platformu Vimesoft’a 400 bin dolar yatırım yaptı. Söz konusu yatırımla VimeSoft, tohum yatırım süreci için hedeflediği ilk yatırımını 7 milyon dolar değerleme üzerinden tamamlamış oldu.
Fintech, nesnelerin interneti, eğitim, enerji, sağlık ve gayrimenkul gibi büyüme potansiyeline sahip alanlarda yatırım yapan Re-Pie Portföy, bütünleşik video iletişim platformu Vimesoft’a 400 bin dolar yatırım yaptı.
ODTÜ Teknokent’teki Ar-Ge merkezi ve İstanbul ofisi ile çalışmalarına devam eden Vimesoft, video konferans, kurumsal video (canlı yayın ve video portal) ile uzaktan öğrenme sistemlerini tek platformda entegre olarak bir araya getiriyor. Hem on-premise (müşterilerin kendi lokasyonunda) hem de cloud ortamında bu hizmeti sağlayabilmesiyle alanında farklılaşan Vimesoft, kamu ve finans kurumları ile özel sektördeki 20’den fazla büyük ölçekli müşteriye ve yaklaşık 200 bin son kullanıcıya hizmet veriyor.
“Yatırımlarımız devam edecek”
Yatırım kapsamında açıklamalarda bulunan Re-Pie Portföy Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Ergin, “Vimesoft, pandemi süreci ile birlikte kaos ortamını fırsata çeviren, çevik ve start-up ruhu taşıyan gelişme potansiyeli yüksek bir girişim. Yatırımımızla birlikte kendileri ile ortak hedefler çerçevesinde bir araya gelmekten son derece mutluyuz. Önümüzdeki dönemde teknoloji ve yenilikçilik odaklı iş modellerine yatırım yapmaya devam edeceğiz. Fintech, deeptech, sağlık teknolojileri, akıllı şehirler, oyun sektörü, yenilenebilir enerji teknolojileri ve sanayi yatırımları gibi alanlar odağımızda olacak.” dedi.
Vimesoft Kurucu Ortağı ve CEO’su Mükremin Sarıer ise şunları kaydetti: “Pandemi sonrası yeni iletişim ve etkileşim yöntemlerine adaptasyonun hızlandığını ve sabit çalışma ortamlarından hibrit çalışmaya geçişi görüyoruz. Yolculuğun yeni başladığına ve doğru zamanda, doğru yerde olduğumuza inanıyoruz. Re-Pie’ın aramıza katılmasıyla artık daha güçlüyüz. Aldığımız yatırımı, büyümemizi devam ettirmek ve ürünlerimizin geliştirme sürecini hızlandırmak için kullanacağız.”