Girişimcilik Merkezi İzmir, "tarım" teması ile kapılarını açıyor
TÜSİAD'ın İzmir Büyükşehir Belediyesi ile 2019'dan beri yürüttüğü ortak çalışmalar sonucunda hayata geçirilen “Girişimcilik Merkezi İzmir” "tarım" ana teması ile 5 Şubat'ta kapılarını açıyor.
TÜSİAD'ın 2018 yılında başlattığı “Türkiye'nin Girişimcilik Dönüşümü Projesi”, girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi ve dünya girişimcilik ekosistemi sıralamalarında Türkiye'den bir şehrin bulunmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor.
Bu kapsamda TÜSİAD'ın İzmir Büyükşehir Belediyesi ile 2019 yılından beri yürüttüğü ortak çalışmalar sonucunda hayata geçirilen “Girişimcilik Merkezi İzmir” 5 Şubat Cuma günü kapılarını açıyor. TÜSİAD'ın içerik ve uygulama desteği verdiği merkezin, yerelde girişimcilik ekosistemlerini ve altyapısını desteklemek amacıyla Türkiye genelinde belediyelerle geliştirilecek işbirliklerine örnek oluşturması planlanıyor.
Konak Umurbey Mahallesi'nde kurulan Merkezin açılışı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masa Başkanı İrem Oral Kayacık 'ın katılımlarıyla gerçekleşecek.
Programı'nın ilk teması "tarım"
TÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, Girişimcilik Merkezi'nde, kentin sorunlarına genç girişimcilerle birlikte sürdürülebilir çözümler üretilmesini sağlayacak kapsamlı bir Girişimcilik Programı yürütülecek. İzmir'in stratejik öncelikleri dikkate alınarak her yıl farklı bir temada düzenlenmesi planlanan Girişimcilik Programı'nın ilk teması ise "tarım" olarak belirlendi. Merkezin ilk döneminde genç girişimcilerin İzmir'de gıda arzı, tarımsal üretim, pazarlama ve kırsal kalkınma alanlarında yaşanan sorunlara ilişkin yenilikçi çözümler geliştirmesi planlanıyor.
TÜSİAD, Türkiye girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine yönelik yerel yönetimlerle yürüttüğü işbirliği çalışmalarına farklı illerde devam edecek. “Türkiye'nin Girişimcilik Dönüşümü Projesi” kapsamında geliştirilen bu işbirlikleri ile, belediyelerin elindeki atıl binaların girişimcilere yönelik ortak çalışma alanlarına dönüştürülmesi planlanıyor. Ayrıca, yerel yönetim verilerinin ilgili şehrin sorunlarına çözüm bulunması amacıyla girişimcilere açılması, ekosistemin gelişmesi ve şehrin girişimciler açısından çekim merkezi haline getirilmesi hedefleniyor.