Girişimcilik Haberleri
Aşıda soğuk zincir şartını kaldıran teknoloji dünyaya açılıyor
Prof. Dr. Nesrin Özören tarafından geliştirilen ve halihazırda COVID-19 aşısı için kullanılması yönünde çalışmaları sürdürülen “mikro-kürecik” teknolojisiyle ilgili patentlerini Vaccizone firması lisansladı. Prof. Özören tarafından kurulan start-up firma, biyoteknoloji çalışmalarını geliştirerek, ürünleştirme süreçlerini yürütecek.
Adana, Kimya Vadisi ile know-how transferi yapacak
Ocak ayında açılışı planlanan Kimya Vadisi’nin Proje Koordinatörü Prof. Dr. Selahattin Serin, sanayicilere Türkiye’de üretilmeyen kimyasalları nasıl üretecekleri konusunda know-how transferi yapacaklarını söyledi.
İSTİB “Gıda İsrafını Engelleme Proje Yarışması”nın süresi uzatıldı
İstanbul Ticaret Borsası'nın (İSTİB), gıda israfının azaltılmasını hedefleyen Gıda İsrafını Engelleme Projesi kapsamında üniversite öğrencileri arasında başlattığı Gıda İsrafını Engelleme Proje Yarışması'nın süresi uzatıldı.
Pandemi nedeniyle doğrudan satış da dijitalleşti
Türkiye’de binlerce kadına iş olanağı sağlayan Farmasi, online eğitimlerle girişimcilerine pandemi sürecinde destek sağlamaya devam etti.
Turkcell'den girişimlere destek programı: "Büyük Ortağım"
Turkcell'in "Büyük Ortağım" programına katılan 30 startupla bugüne kadar 14 milyon 700 bin TL'lik anlaşma yapıldı.
Gateoftec, 1 milyon dolarlık yatırım aldı
İhracat gelişiminin önündeki engellerin çözümü için yapay zeka destekli hibrid bir çözüm sunan Gateoftec, 1 milyon dolarlık yatırım aldı. Söz konusu yatırım Gateoftec'in Hollanda ve Çekya ihracat...
OTAM, kurumsal girişim sermaye kolu OTAM Ventures’ı hayata geçirdi
Otomotiv Teknolojileri Araştırma Geliştirme Merkezi (OTAM), kurumsal girişim sermaye kolu OTAM Ventures’ı hayata geçirdi. Mobilite çözümleri sunan erken aşama startuplara yatırım hedefiyle kurulan...
Bütünleşik video platformu İVME'den yeni özellik
Video konferans, webinar, canlı yayın ve video platformu ile uzaktan öğrenme sistemlerine ait özellikleri tek platformda buluşturan İVME, geliştirdiği yeni özellik ile herhangi bir ek donanım yatırımına ihtiyaç olmaksızın, bir video konferansta 80’in üzerinde katılımcının tamamının, kamera ve mikrofonları açık halde tek bir ekranda görülebilmesini sağladı.
Chember uygulaması 400 dolar harcayıp 4 kıtaya yayıldı
Robert Koleji’nden mezun olan 8 arkadaşın 6 aylık sürede geliştirdikleri sokak basketbolu uygulaması; Chember, 3 ayda 15 bin kişi tarafından indirildi ve 4 kıtaya yayıldı.
Turkcell, "Gameventure" ile oyun girişimcilerini destekleyecek
Turkcell, Türkiye oyun pazarının gelişmesi ve istihdama katkı amacıyla yerli yazılımcıları destekleyecek "Gameventure" programını hayata geçirdi.
Madcraft Studios, WePlay Ventures’dan tohum yatırımı aldı
Bilgisayar ve mobil platformlara oyunlar geliştiren Madcraft Studios, ilk yatırımını 2 milyon TL değerleme ile erken aşama oyun girişimlerine yatırım gerçekleştiren WePlay Ventures’dan aldı.
OTAM Ventures ilk 30 şirket arasına girdi
Otomotiv Teknolojileri Araştırma Geliştirme Merkezi, mobilite çözümleri odaklı startuplara yatırım yapmak amacıyla kurumsal girişim sermaye kolu OTAM Ventures’i kurdu.
Inveo Yatırım Holding’ten Boğaziçi Ventures’a yatırım
Teknoloji odaklı yatırım fonlarını çeşitlendirerek hızlı büyümeye odaklanan Boğaziçi Ventures, Türkiye ve uluslararası pazarlarda büyümesine stratejik destek verecek olan Inveo Yatırım Holding ile...
İki girişimciden yerli yazılımla güvenli sınav sistemi
Güvenli ve sorunsuz online sınav ihtiyacını gören iki arkadaş Engin Ören ve Aybars Görpe, kurdukları sistemi bulut üzerinden üniversitelere kiralamaya başladı. Pandemi bitse de uzaktan eğitimin...
Robotel, çocuklar için ücretsiz protez el üretiyor
Zeynep Karagöz ve kurduğu Robotel Derneği üyeleri, 3 boyutlu yazıcılarla ürettikleri mekanik elleri ücret talep etmeden ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.