Blockstream CEO’su Back: Bitcoin, 10 yıl içinde altına rakip olabilir
Paris Blockchain Week 2025’te konuşan Adam Back, enflasyon ve jeopolitik risklerin önümüzdeki yıllarda Bitcoin’i değer saklama aracı olarak öne çıkaracağını söyledi. Back’e göre, artan benimsenme oranı ve sınırlı arzı sayesinde Bitcoin, önümüzdeki on yılda altının pazar payını zorlayabilir.
Blockstream CEO'su Adam Back'e göre Bitcoin, önümüzdeki on yıl içinde enflasyona karşı bir koruma olarak altına meydan okuyabilir.
Paris Blockchain Week 2025'te konuşan Back, Bitcoin'in gelecekteki cazibesinin temel itici güçleri olarak yükselen enflasyona ve kripto para biriminin giderek daha fazla benimsenmesine işaret etti.
Bitcoin'in potansiyelini altınla karşılaştıran Back, her ikisinin de kıt varlıklar olmasına rağmen Bitcoin'in de bir benimseme eğrisinden geçtiğini belirtti. Bu da onu bir değer deposu arayan yatırımcılar için cazip bir alternatif haline getiriyor.
Back, enflasyonun önümüzdeki on yıl içinde yıllık ortalama %10 ila %15 arasında seyredebileceğini ve bu durumun hisse senedi veya konut gibi geleneksel yatırımların karşılaştırılabilir getiriler sunmasını zorlaştıracağını öngördü.
Enflasyon endişelerine ek olarak, jeopolitik istikrarsızlık Bitcoin'in cazibesini daha da artırabilir. Back, Bitcoin'in özellikle jeopolitik risklere karşı bir koruma olarak eninde sonunda altından pazar payı alabileceğini öne sürdü. Bitcoin'in değerinin değişken olmasına rağmen, uzun vadeli kıtlığı ve bir değer deposu olarak potansiyelinin giderek daha fazla kabul görmesinin, onu gelecekte benimsenmesi için iyi bir konuma getirdiğini vurguladı.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.