Ons, Gram Altın, Dolar, Tahvil... Borsa 2024'te tahtını kaptırabilir mi?

2022 yılında en çok kazandıran yatırım aracı olan Borsa İstanbul, 2023 yılında da yatırımcılar tarafından enflasyondan korunmak için tercih edildi. Peki, Borsa 2024'te tahtını başka bir yatırım aracına kaptıracak mı? Bu sorunun cevabını ve çok daha fazlasını Biz Finansal Danışmanlık Kurucusu Murat Özsoy ile 'Haftanın Stratejisi'nde konuştuk.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

'Haftanın Stratejisi' programımızın bu haftaki konuğu, Biz Finansal Danışmanlık Kurucusu Murat Özsoy oldu. Özsoy, beklentilerin altında kalan ABD enflasyon verisini ve ABD Merkez Bankası’ndan (Fed) faiz artırım öngörülerini değerlendirirken; bu gelişmelerin Türkiye'yi nasıl etkileyeceğini analiz etti.

Bu hafta yurt içinin en önemli gündemi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı... Özsoy, faiz artırım beklentisini açıklarken; son dönemde konuşulan 'TL tahvilleri ‘ne yönelik tahminleri de değerlendirdi.

Borsada öne çıkabilecek sektörleri de söyleyen Murat Özsoy, Borsanın 2024 yılında tahtını koruyup koruyamayacağını da analiz etti ve dolar, Euro için de beklentilerini kaydetti.

Biz Finansal Danışmanlık Kurucusu Özsoy, aynı zamanda yatırımcılar için portföy sepeti de oluşturdu. Finansal okuryazarlık bölümümüzde ise, 'Gram altının fiyatı nasıl oluşur?' konusunu değerlendirdi.

Finans