Dolar ve euro zirveyi yeniledi

Dolar, dün açıklanan ABD enflasyon verileri sonrasında gerilerken, TL karşısında bugün yeniden yükselişe geçerek 33 liranın üzerinde işlem görüyor. Euro da zirve test etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Dolar ve euro zirveyi yeniledi

Dolar/TL, güne yükselişle başlaması sonrası gün boyu 33 TL'nin üzerinde işlem görmeye devam etti.

Dün düşüş eğiliminde bir seyir izleyen dolar/TL, günü bir önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 32,8328'den tamamlamıştı. 

Dolar/TL, yeni güne değer kazancıyla başlamasının ardından 33,0472 seviyesine kadar yükselirken, 33,0794 seviyesine kadar çıktı. 

Euro/TL de 36,00 seviyesinin üzerine çıkarak yeni zirve seviyesini gördü. Euro, TL karşısında 36,0490 ile zirve tazeledi. 

İngiliz sterlini, ABD doları karşısında son ayların en yüksek seviyelerinde işlem görürken, sterlin/TL yükselişle 42,90 seviyelerine çıktı. 

Dolar endeksi, dün azalışla günü 104,4 seviyesinden kapatırken, bugün gün ortasında sınırlı gerilemeyle 104 seviyesinin altına sarkarak, 103,92'de seyrediyor.

Euro/dolar paritesi, dünkü kapanışına göre yükselişle başladığı günde 1,089 seviyesinden karşılık buluyor. 

Uzmanların gözü Fed'de!

Analistler, ABD'de tüketici enflasyonunun yavaşladığına işaret eden veriler sonrası ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimine gitmesi beklentilerinin güçlendiğini belirterek, gözler bugün açıklanan üretici enflasyonu verilerindeydi. 

Öte yandan, bugün açıklanan verilere göre, Türkiye'nin cari işlemler hesabı mayısta 1 milyar 235 milyon dolar açık verirken, altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında 3 milyar 263 milyon dolarlık fazla oluştu.

Cari açığın milli gelire oranı, 2023 sonu milli geliri dikkate alındığında yaklaşık yüzde 2,25'e düştü.

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD'de Üretici Fiyat Endeksi ve Michigan tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini belirtti. 

Dolar