Çeyrek, gram ve yarım altın fiyatları bugün ne kadar? (27 Mayıs 2024 güncel altın satış fiyatları)

Altın fiyatları, geçen hafta iki haftanın en düşük seviyesine kadar gerilerken, yeni haftada pozitif tarafta seyrediyor. Yeni haftanın ilk gününde altın alım satımı yapacaklar ve yatırımcılar merakla güncel altın fiyatlarını araştırıp takip ediyor. Peki, çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Yarım altın bugün kaç lira? İşte 27 Mayıs 2024 çeyrek, ons, gram ve yarım altın satış fiyatları...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Çeyrek, gram ve yarım altın fiyatları bugün ne kadar? (27 Mayıs 2024 güncel altın satış fiyatları)

Ons altın fiyatı, geçtiğimiz cuma günü gördüğü iki haftanın dip seviyesinden toparlanarak yükselirken, küresel piyasalar bu hafta ABD'den gelecek PCE verisini yakından takip edecek.

Analistler, cuma günü ABD'de Michigan Üniversitesi tarafından ölçülen enflasyon beklentilerinin gevşeme sinyalleri vermesiyle ABD Merkez Bankasının (Fed) bu yıl faiz indirimine başlama ihtimalinin desteklendiğini ifade ederek, söz konusu durumun altın talebini desteklediğini söyledi. Hafta boyunca Fed yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin takip edileceğini aktaran analistler, perşembe günü ABD'de açıklanacak büyüme verilerinin piyasalarda oynaklığı artırabileceğini de dile getirdi.

2347 dolara kadar yükselen ons altın, saat 09.44 itibarıyla yüzde 0,41 primle 2343 dolar bulundu. Teknik açıdan altının ons fiyatında 2350 ve 2370 dolar seviyeleri direnç, 2330 ve 2300 dolar destek konumunda bulunuyor.

Gram altında 'ons altın' etkisi

Gram altın fiyatı, dolar/TL kurundaki kayba rağmen, ons altındaki yükselişle primli seyrediyor. Gram altın, şu dakikalarda ise, yüzde 0,29 artışla 2424 liradan alıcı buluyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 4 bin 20 liradan, cumhuriyet altını 16 bin liradan satılıyor.

Cuma günü, altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,4 artışla 2 bin 419 liradan tamamlamıştı.

 

Finans