Çeyrek, gram ve yarım altın fiyatları bugün ne kadar? (21 Ağustos 2024 güncel altın satış fiyatları)

Altın fiyatları dün rekor seviyesini yenilerken, bugünkü işlemlerde bu seviyelere yakın işlem görüyor. Altın alım satımı yapacaklar ve yatırımcılar merakla güncel altın fiyatlarını araştırıp takip ediyor. Peki, çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Yarım altın bugün kaç lira? İşte 21 Ağustos 2024 çeyrek, ons, gram ve yarım altın satış fiyatları...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Çeyrek, gram ve yarım altın fiyatları bugün ne kadar? (21 Ağustos 2024 güncel altın satış fiyatları)

Altının ons fiyatı, Batılı yatırımcıların fon girişlerinin ve ABD'de faiz indirimi beklentilerinin desteklediği yükselişin ardından tarihi zirvelerin hemen altında seyrediyor. Piyasalar, faiz indirimlerine ilişkin ipucu edinmek için ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son toplantısının tutanaklarını takip edecek.

Dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen ve tarihi zirvesini 2531 dolara taşıyan ons altın fiyatı, saat 10.13 itibarıyla yüzde 0,05 artışla 2515 dolardan işlem görüyor.

Dünya genelinde bir süredir devam eden enflasyonla mücadelede sona yaklaşılırken, resesyon korkularının da etkili olduğu ABD'de, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin sinyaller yatırımcıların odağında kalmaya devam ediyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek ay 25 baz puan faiz indirimine kesin gözüyle bakılırken, yıl sonuna kadar atılacak adımlara yönelik fiyatlamalarda belirsizlik devam ediyor.

Analistler, Powell'ın cuma günü Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda yapacağı açıklamalarda gelecek dönem politikalara ilişkin ipucu aranacağını belirterek, söz konusu yönlendirmelerin piyasalarda oynaklığı artırabileceğini ifade etti.

Gram altın da zirvesine yakın

Altının gram fiyatı, bugüne yükselişle başlamasının ardından şu sıralarda yüzde 0,2 artışla 2745 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 4 bin 569 liradan ve cumhuriyet altını 18 bin 206 liradan satılıyor.

Dün, altının ons fiyatı ile dolar/TL'den bulduğu destekle 2 bin 757 lirayı test eden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,79 artışla 2 bin 738 liradan tamamlamıştı.

Finans
Bu konularda ilginizi çekebilir