Borsada düşüş bitti mi? Hisse yatırımcısı bunlara dikkat!

Ata Yatırım Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Demirtaş, yükselen jeopolitik risklerle Borsa İstanbul'da yaşanan volatil seyri değerlendirirken, düşüşlerin devam edip etmeyeceğine ilişkin öngörülerini açıkladı ve yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Şenay ZEREN

'Haftanın Stratejisi' programımızın bu haftaki konuğu, Ata Yatırım Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Cemal Demirtaş oldu. İsrail ve Filistin arasında yaşanan çatışmaların piyasalar üzerindeki etkilerini ve olası senaryolarını anlatan Demirtaş, 8500'lü seviyelerden 7500'lü seviyelerin altına kadar gerileyen Borsa İstanbul'da düşüşün devamını bekleyip beklemediğini değerlendirdi. Ayrıca, yıl sonu hedeflerini ve bilanço sezonunda diğerlerinden pozitif ayrışacak sektör ve şirketleri Nasıl Bir Ekonomi youtube kanalı izleyicilerine anlattı.

Demirtaş, altın fiyatlarıyla ilgili hikâyenin ne olabileceğini ve 'petrol fiyatlarında 100 dolar senaryosu' ile ilgili tahminlerini paylaştı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz politikasına yönelik öngörülerini söyleyen Ata Yatırım Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Demirtaş, yurt içinde haftanın en kritik gündemi olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) beklediği faiz artırımını 300 baz puan olarak açıkladı ve para politikasının gidişatını değerlendirdi.

Ayrıca Cemal Demirtaş, yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulunurken; ‘Nasıl bir portföy sepeti oluşturulmalı?’ konusunda tüyolar verdi.

Finans