Borsa İstanbul'un 'Moody's' tepkisi ne oldu?

Borsa İstanbul, Moody's'in sürpriz bir kararla Türkiye'nin kredi notunu iki kademe birden artırmasının ardından, haftanın ilk gününde dalgalı bir seyir izledi. BIST 100 endeksi kapanış rekorunu yenilerken; bankacılık endeksi yüzde 1'in üzerinde değer kaybetti. Uzmanlar, iki kademe not artırımının güçlü bir fiyatlanma içinde olmadığına dikkat çekerken, borsada pozitif görünümün sürebileceğini söyledi ve olası kâr satışlarına karşı da yatırımcıları uyardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Borsa İstanbul'un 'Moody's' tepkisi ne oldu?

İSTANBUL / EKONOMİ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, geçtiğimiz cuma günü Türkiye'nin kredi notunu tarihinde ilk kez iki kademe birden artırarak, B1'e yükseltti. Beklenti tarafında, bir kademe not artırımına kesin gözüyle bakılıyordu. İki kademe not artırımı da beklentiler dahilindeydi, ancak hem notun hem de görünümün pozitif tarafta olması güçlü bir fiyatlama içinde değildi. Uzmanlar, "Endeksi ilerleyen dönemlerde de pozitif bir algıma sağlayabilecek önemli bir gelişme diyebiliriz" şeklinde değerlendirdi.

Öte yandan piyasalar, yarın açıklanacak olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararını takip edecek. TCMB Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında 23 Temmuz Salı günü toplanacak ve banka faiz kararını aynı gün saat 14.00'te açıklayacak. Ekonomistlerin beklentisi, TCMB'nin politika faizini yüzde 50'de sabit bırakacağı yönünde.

Borsa İstanbul'da dalgalı seyir

Geçen haftayı rekorla tamamlayan Borsa İstanbul, haftanın ilk işlem gününe 0,24 yükselişle 11.182 puandan başladı. 11.119 - 11.245 bant aralığında işlem gören endeks, günü yüzde 0,15 primle 11.172 puandan tamamladı ve böylelikle kapanış rekorunu yenilemiş oldu.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 11.250 ve 11.350 puan direnç, 11.000 ve 10.900 seviyeleri destek konumunda bulunuyor.

Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,64 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,45 değer kazandı. Endeksler kapanışta ise sırasıyla, yüzde 1,39 düşüş ve yüzde 0,82 primle hareket etti.

Borsa Haberleri