Borsa karışık seyirdeki günü artıda kapadı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün çoğunda negatif seyrederken, günü artıda tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Borsa karışık seyirdeki günü artıda kapadı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne artıda başlarken, açılış sonrası eksiye döndü. Karışık seyirde geçen günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket ederek eden endeks, günü yüzde 0,94 oranında 92,05 puan yükselişle 9.920,61 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 78,6 milyar lira oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 2,75 oranında değer kazanırken, sanayi endeksi de yüzde 0,59 oranında yükseldi.

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran bankacılık, en çok kaybettiren yüzde 0,68 ile iletişim olarak belirlendi.

BİST 100 endeksindeki hisseler içinde en çok yükselen yüzde 9,99 ile tavan olan Reeder Teknoloji (REEDR) olurken, en çok düşen de yüzde 4,98 oranında değer kaybıyla Tukaş (TUKAS) oldu.

Yurt içinde ödemeler dengesi izlendi, ABD’den enflasyon bekleniyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan ödemeler dengesi verilerine göre, Türkiye'nin cari işlemler hesabı haziranda 407 milyon dolar fazla verdi.

Analistler, küresel borsalarda, ABD'de açıklanacak enflasyon verileri öncesinde karışık bir seyir izlendiğini söyledi.

Bugün açıklanan verilere göre, ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), temmuzda aylık bazda yüzde 0,1, yıllık bazda ise yüzde 2,2 artışla beklentilerin altında gerçekleşti.

Analistler, ABD'de açıklanan ÜFE verisinin ardından ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimlerine başlayacağına yönelik öngörülerin güçlenmesiyle küresel piyasalarda risk iştahının arttığını söyledi.

Dünya genelinde enflasyon endişeleri, yerini yavaş yavaş resesyon korkusuna bırakırken, ABD'de ekonominin "yumuşak iniş" yapabileceğine yönelik beklentilerin tamamen ortadan kalkmaması varlık fiyatlarındaki oynaklığı sınırlıyor.

Endekste teknik seviyeler

Yarın yurt içinde veri gündeminin sakin olacağını, yurt dışında ise ABD'de ve İngiltere'de enflasyon ile Euro Bölgesi'nde büyümenin takip edileceğini belirten analistler, ABD'de açıklanacak enflasyon verisinin Fed'in bundan sonraki politikaları hakkında daha fazla ipucu verebileceğini ve piyasaların yönü üzerinde belirleyici olabileceğini ifade etti.

Analistler, öğleden sonra yurt dışında ABD'de Üretici Fiyat Endeksinin (ÜFE) takip edileceğini dile getirerek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.000 puanın direnç, 9.800 ve 9.750 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

 

Borsa Haberleri