Borsada sert düşüş! Bankalarda kayıp yüzde 4'ü aştı

Borsa İstanbul, haftanın son işlem gününde bankacılık endeksi öncülüğünde sert geriledi. BIST 100 endeksinde kayıp yüzde 2'yi aşarken, bankalarda düşüş yüzde 4'ün üzerine çıktı. Böylelikle, bankacılık endeksi 16 Nisan'dan bu yana en kötü performansını göstermiş oldu. Uzmanlar düşüşte, yabancı kurumların bankalara yönelik olumsuz değerlendirmelerinin etkili olduğunu belirtiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Borsada sert düşüş! Bankalarda kayıp yüzde 4'ü aştı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,32 değer kaybederek 8.793,61 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi ise, 74,1 milyar lira oldu. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.710 ve 8.650 puan destek, 9.100 ve 9.200 seviyeleri direnç konumunda bulunuyor.

Bankacılık endeksi yüzde 4,68, holding endeksi yüzde 2,92 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 3,63 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı, en çok kaybettiren bankacılık oldu.

Küresel piyasalarda, ABD'de açıklanan makroekonomik veriler ve Avrupa Merkez Bankasının (ECB) faiz indirimi kararı sonrası artan risk iştahıyla pozitif bir seyir izleniyor.

Analistler, haftaya yurt içinde tüketici güven endeksi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantı özeti, reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı, yurt dışında ise ECB Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları, ABD Merkez Bankasının Bej Kitap Raporu, ABD'de dayanıklı mal siparişleri, Euro Bölgesinde tüketici güven endeksi, ABD'de ve Euro Bölgesinde açıklanacak imalat sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirtti.

Borsa Haberleri