Borsa, günü artıda, haftayı ekside tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftanın son işlem gününü yüzde 1,73 oranında yükselişle 9.685,49 puandan tamamladı. Endeksin son iki gündeki yükselişi, haftayı pozitif tamamlamaya yetmedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Borsa, günü artıda, haftayı ekside tamamladı

Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,73 oranında 164,45 puan değer kazancıyla 9.685,49 puan seviyesinden tamamladı. Toplam işlem hacmi 79,8 milyar TL oldu. Endeks, haftayı yüzde 0,88 oranında değer kaybıyla tamamladı. 

Bankacılık endeksi yüzde 0,03 oranında sınırlı pozitif görünümde günü tamamlarken, sanayi endeksi yüzde 2,93 oranında güçlü bir yükseliş sergiledi. 

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 5,51 ile madencilik, tek kaybettiren yüzde 2,52 ile iletişim oldu.

Endekse dahil hisseler içinde günün en çok yükselenleri yüzde 10’a yakın yükselişle tavan olan Katılım Evim (KTLEV) ve Hektaş (HEKTS) olurken, en çok düşen de yüzde 3,44 oranında değer kaybıyla Tukaş (TUKAS) oldu.

Verilerin piyasalara etkisi 

Küresel piyasalarda, ABD'de dün açıklanan Üretici Fiyat Endeksi verisi sonrası artan "yumuşak iniş" beklentileriyle risk algısı azaldı.

Analistler, haftaya yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının Para Politikası Kurulu toplantısında açıklayacağı faiz kararı, yurt dışında ise ABD Merkez Bankası (Fed), İngiltere Merkez Bankası (BoE) ve Japonya Merkez Bankasının (BoJ) faiz kararı başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirtti.

Fed'in gelecek hafta 25 baz puanlık faiz indirimine gitmesine kesin gözüyle bakıldığını dile getiren analistler, BoE ve BoJ'un faizlerde değişikliğe gitmesinin beklenmediğini söyledi.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.750 ve 9.850 seviyelerinin direnç, 9.450 ve 9.400 puan seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydetti.

 

 

Borsa Haberleri