Borsa günü sınırlı yükselişle tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, gün boyu sürdürdüğü pozitif seyrini sınırlı olsa da kapanışta korudu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Borsa günü sınırlı yükselişle tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,09 oranında 8,41 puan sınırlı bir yükselişle 9.757,16 seviyesinden tamamladı. Toplam işlem hacmi 66 milyar lira oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 0,96 oranında değer kaybederken, sanayi endeksi yüzde 0,28 değer kazandı.

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,59 ile inşaat, en çok gerileyen ise yüzde 1,32 ile menkul kıymet yatırım ortaklıkları oldu.

Endekse bağlı hisseler içinde gün içinde en çok yükselen yüzde 3,90 oranında Enka İnşaat (ENKAI) olurken, en çok düşen de yüzde 4,71 ile Vakıfbank (VAKBN) oldu. 

Yurt dışında yön arayışı

Küresel borsalarda, yoğun veri gündemi öncesinde yatırımcıların temkinli davranmaya devam etmesi, fiyatlamalarda yön bulmayı zorlaştırdı.

Analistler, dev teknoloji şirketlerinden Nvidia'nın bugün açıklanacak bilançosunun önemli olduğunu belirtirken, ABD'de yarın açıklanacak büyüme verileri ve cuma günü açıklanacak kişisel tüketim harcamaları da Fed'in faiz indirimine yönelik sinyaller sunarken, piyasaların yönü üzerinde de etkili olacak.

Yurt içinde 30 Ağustos Cuma günü Zafer Bayramı resmî tatili olması nedeniyle Borsa İstanbul'da bugünkü işlemlerin takası 2 Eylül Pazartesi, 29 Ağustos Perşembe tarihli işlemlerin takası ise 3 Eylül Salı tarihinde gerçekleştirilecek.

Veri gündemi yoğun

Ayrıca yarın yurt içinde veri gündeminde, TÜİK tarafından açıklanacak temmuz ayı için hizmet üretici fiyatları, ağustos ayı ekonomik güven endeksi rakamları izlenirken, TCMB’nin ikinci çeyrek döneme ilişkin ticari gayrimenkul fiyatları verileri aynı dakikalarda duyurulacak.

MÜSİAD tarafından hazırlanan Satınalma Müdürleri Endeksi (SAMEKS) açıklanacak. Sanayi ve hizmet sektöründe yer alan işletmelerin kendi ekonomik faaliyetleri üzerinden yaptıkları değerlendirmelerin ekonomide makroekonomik verilere ulaşılmasını amaçlayan sanayi, hizmet ve bileşik endeksleri de yayımlanacak.

14:00’te Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) haftalık sektör verilerini açıklarken, ayrıca temmuz ayına ilişkin sektör raporunu da duyuracak.

Her hafta olduğu gibi, 14:30’da TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanırken, temmuz ayı banka ve para istatistikleri de açıklanacak.

Gün sonunda Hazine, eylül ayına ilişkin İç Borçlanma Stratejisi raporunu yayımlayacak.

Borsa’da da Şişecam ve Petkim'in ikinci çeyrek döneme ilişkin finansal sonuçları açıklanacak.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.850 ve 10.000 seviyelerini direnç, 9.650 ve 9.500 puan seviyelerinin de destek konumunda olduğunu belirtti. 

Borsa Haberleri