Borsa haftayı yoğun satıcılı tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, negatif seyirde geçirdiği haftanın son işlem gününü yüzde 3’ün üzerinde ekside tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Borsa haftayı yoğun satıcılı tamamladı

BİST 100 endeksi haftanın son işlem gününü yüzde 3,01 oranında 324,62 puan düşüşle 10.473,47 puandan tamamladı.

İşlem hacmi 82,6 milyar TL olurken, endeks geçen haftanın kapanışına göre yüzde 3,84 oranında değer kaybetti.

Bankacılık endeksinde düşüş yüzde 3,95 olurken, sanayi endeksi günü yüzde 2,19 oranında değer kaybıyla tamamladı.

Endekste gün boyu en çok yükselen hisse yüzde 5,74 oranında değer kazanan Yayla Gıda (YYGLD) olurken, en çok düşen hisse de yüzde 6,63 oranında değer kaybeden TSKB oldu.

Sektör endeksleri içinde değer kazanan olmazken, en çok düşen yüzde 4,44 oranında iletişim endeksi oldu. Türkiye’de gün boyu gündemde olan ve halen süren Instagram’a yönelik iletişim kesintisinin etkisi de görüldü.

Küresel piyasalarda da sert düşüşler görüldü

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) eylül ayından itibaren faiz indirimlerine yeşil ışık yakmasına karşın ülkede açıklanan verilerin ekonominin öngörülünden daha sert yavaşlayabileceğine dair sinyaller vermesi negatif bir seyir izlenmesine neden oldu. Asya ve Avrupa borsaları da satıcılı bir seyir izledi.

ABD'de bugün açıklanan verilere göre, tarım dışı istihdam, temmuz ayında 114 bin kişi artarak beklentilerin altında gerçekleşti.

Küresel piyasalarda altın gerilerken, Brent petrol varili yüzde 3'ün üzerinde düşerek 76,92 dolar seviyesinden işlem gördü. Dolar endeksindeki yüzde 1'in üzerindeki düşüş, Euro/dolar paritesinde yüzde 1'ün üzerinde yükselişte etkili oldu.   

Haftaya yurt içinde enflasyon, reel efektif döviz kuru, sanayi üretimi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) enflasyon raporu, yurt dışında ise Almanya'da fabrika siparişleri, sanayi üretimi ve enflasyon, Euro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve perakende satışlar, ABD'de dış ticaret dengesi ve haftalık işsizlik maaşı başvurusu başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.450 ve 10.400 puanın destek, 10.700 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

 

Borsa Haberleri